Saaremaa velotuuri korraldajate Riho ja Ülle Räime 16-aastane poeg Mihkel jättis selja taha sellised ässad nagu Jaan Kirsipuu, Ervin Korts-Lauri, Tanel Kangerti, Rene Mandri, Gert Jõeääre, Erki Pütsepa ja Kalle Kriiti.

Alles oma esimesel Saaremaa velotuuril osalev Mihkel Räim tunnistas vahetult pärast finišit, et juuniori võit oli suhteliselt ebareaalne, aga seekord lihtsalt vedas.

Umbes seitse kilomeetrit enne lõppu sõitsid peagrupil eest ära Mihkel Räim, Janar Jermakov ja Gabriel Leppik, kes said peagrupi ees 25 sekundilise edu.

Kuigi Viljandi tõusul olnud finiši ees jõudsid jälitajad jooksikutele peaaegu järele, jäi kolmik lõpuni ette.

"Ma vaatasin algul, et mingid mehed läksid ja Ainsalu nende seas," rääkis noor etapivõitja vidusõidu otsustavast momendist. "Arvestasin sellega, et tema tiim ei tõmba ei järgi, kuid paraku saadi nad kätte. Siis tõmbasin ise hoo üles ja kaks meest tuli järgi."

Ratturi sõnul tundus talle algul, et pole vist mõtet, aga siis hakkas vahe suurenema.

"Kui 5 km jäi lõpuni sõita, siis vaatasin, et siin pole enam midagi teha ja tuleb panna. Kui ei õnnestu, siis ei õnnestu. Olen vähemalt kõik andnud," kommenteeris ta.

Lõputõusu alustas Mihkel Räim kolmandana. „Ma mõtlesin finišeerida, aga mul olid krambid. Kartsin juba, et jään isegi seisma, aga sõitsin oma hooga edasi. Siis hakkasid mehed selg ees vastu tulema ja ka lõpujoon oli lähedal. Nii see tuligi," rääkis Räim oma võidust.

Etapil 19. koha saanud Mihkel Räime treener Indrek Rannama oli oma õpilase sooritusega rahul ja märkis, et ega paremini enam ei saa.

"Eks teised lootsid, et Hansabussi mehed veavad grupi järgi, aga nad olid ikka suhteliselt väsinud," rääkis Rannama.

"Mehed vaatasid rohkem üksteisele otsa ja põhimõtteliselt lasti nad ära. Oli õnne ka, aga see liigutus mille ta tegi oli põhimõtteliselt õige," kiitis Rannama noore Räime tegutsemist.

Etapil sai teise koha Jermakov ja kolmanda Leppik. Peagrupp eesotsas Kirsipuuga jõudis üle lõpujoone 15 sekundit hiljem.

Üldarvestuses juhib Ervin Korts-Laur, teine on Kirsipuu (+0.05) ja kolmas Gert Jõeäär (+0.10).