Kaheksa päeva vältaval katsumusel sõidetakse kolm etappi kõrgmägedes, neist kaks lõpevad pika finišitõusuga. Tuuri keskel on kavas pikk eraldistart (49 km), mille sisse jääb üks kolmanda kategooria tõus (1,9 km, keskmine raskusprotsent 6,8). Lühidalt öeldes - piisavalt raske, et Taaramäele sobida.

Lõppenud nädalavahetusel Prantsusmaal kahel ühepäevasõidul võistelnud ja mõlemal katkestanud Taaramäe on neli päeva enne velotuuri algust ärevas meeleolus. "Väsimus on sees. Pingutasin eelmisel nädalal teatud asjadega üle," sõnas Cofidise liidrina Dauphine´le minev eestlane Delfi Spordile. Millega ta täpsemalt üle pingutas, jättis mägede spetsialist enda teada.

"Samas olin üsna kehvas seisus ka enne Pariis-Nice ja Kataloonia velotuuri, aga kõik lahenes," lisas Taaramäe. "Miinimumeesmärgiks on endiselt koht esikümnes, aga hing ihkab muidugi poodiumile pääsemist. Stardipaika läheme meeskonnaga reedel, hetkel olen üksi Nice´s treenimas."

Esialgse stardinimekirja järgi on Taaramäe nimekamateks konkurentideks mitmekordsed suurtuuride võitjad Alberto Contador (Astana) ja Denis Menšov (Rabobank). Esikuuiku kohta püüavad kindlasti ka Juan Jose Cobo (Caisse d´Epargne), David Millar (Garmin-Transitions), Chris Horner (RadioShack) ja Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi).