“Tänu sportlikele saavutustele on Eesti aasta-aastalt üha enam jalgrattariigina tuntust kogumas ja rattaharrastus ka siin tugevamalt kanda kinnitamas,“ lausus ürituse peatoetaja Maxima Eesti tegevjuht Vygintas Šapokas. „Loodetavasti toob Maxima GP ka tänavu Piritale kokku sadu väikesi ja suuri jalgrattasõpru ning aitab seeläbi kaasa Eesti jalgrattaspordi arengule.”

Pirita kloostri esisel alal asuvas võistluskeskuses toimub terve päeva vältel huvitavaid tegevusi nii lastele kui ka suurematele. Näiteks saab näha harivat teadusetendust, üles on seatud takistusrada-batuut. Laste seas liiguvad ringi näomaalija, kloun ja õhupallimeister, lisaks ootab väikeseid jalgrattasõitjaid ka magus üllatus.

MAXIMA GP Lauri Ausi XII Memoriaal 2015 programm

09.00 Avatakse võistluskeskus 

11.00 Põhisõidu START distants 126 km
Ainult EJL, UCI ja teiste riikide litsentsiga võistlejatele.

11.00 Avatakse lasteala. Lastele mängud, näomaalingud, batuut jne.

13.50 Põhisõidu 126 km võitja eeldatav FINIŠ
Autasustamine 30 min peale esimese finišeerimist.

Kell 14.00 Peresõidu START distants 6 km
Jõukohane distants lastele alates 6. eluaastast, vanusepiirangut ei ole.

Kell 14.45 Tillusõidu START 200 m
Kõige pisematele. Magusad auhinnad.

Kell 15.00 Rahvasõidu START distants 54 km
Harrastajatele ja noorsportlastele, eraldi arvestus maantee ja maastikuratastele. Parimatele auhinnad.

Kell 16.15 Rahvasõidu võitja eeldatav FINIŠ 

Kell 16.45 Rahvasõidu võitja autasustamine
Kõikide osalejate vahel auhindade loosimine.

Kell 17.30 Võistluskeskus suletakse

Päeva kulminatsiooniks on rattasõbrale avanev võimalus võita endale ja oma pereliikmetele Jaan Kirsipuu poolt välja valitud kolm jalgratast, millega oma rattasõiduoskusi tuleviku tarbeks veelgi lihvida.

Maxima GP ajal muutub Pirita liikluskorraldus, mistõttu kutsuvad korraldajad nii Piritale sõitvaid autojuhte kui ka kõiki kohalikke elanikke üles tähelepanelikkusele. Kell 9-18 on sõidukitele suletud Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringrada ning osaliselt linnast väljuv sõidusuund Pirita teel alates Rummu teest kuni Kloostrimetsa teeni. Kesklinnast Viimisse suundudes soovitame Pirita tee asemel kasutada marsruuti Narva mnt-Pärnamäe tee või sõita Laagna tee kaudu.

Loe lisaks www.maximagp.ee