Grand Prix Podbrezova (C1) lõpetas Mõttus teisel kohal. „Olin terve sõidu juhtgrupis, aga tegin eelviimasel ringil käiguvahetuse vea ja konkurendid kasutasid olukorra kohe ära. Ühe konkurendi suutsin veel viimase ringiga kinni püüda, aga Pavla Havlikova vastu enam ei saanud,“ kommenteeris Mõttus.

Kohe järgmisel päeval järgnenud võidusõidul Grand Prix Topolcianky kulges Mõttus kuni viimase ringini liidrite hulgas, tehes korralikult tööd ja lõhkudes paaril korral viieliikmelise liidergrupi ribadeks. Viimasele ringile mindi juba kahekesi Pavla Havlikovaga, aga Ungari meister Kata Blanka Vas suutis liidrid kinni püüda ja lõpusirgele suunduti juba kolmekesi. Mõttus pidi lõpuspurdis alla vanduma ja sai kirja 3. koha.

Slovakkiast suunduti edasi Tšehhi, kus toimus 28. oktoobril tänavuse aasta Toi Toi Cup-i neljas etapp Slany-s. Kohe alguses aktiivselt alustanud Mõttus suutis esimesel ringil sõitu juhtima minna ja kuulus hiljem pidevalt 5-6 liikmelisse juhtgruppi, aga tegi paar sõiduviga ja seadis end selletõttu raskesse seisu. Terve eelviimase ringi jälitas Mõttus liidreid ja sai nad viimase ringi viimase kolmandiku eel kätte, aga jäi viimastel tõusudel ikka esimestele alla ning ületas lõpujoone võitjast 14 sekundit hiljem 5. kohal. Kolmandat päeva järjest võidutses tšehhitar Pavla Havlikova.

"Võrreldes eelmise aastaga oleme teinud korraliku sammu edasi ja teeninud rohkem reitingupunkte kui mullu. Enne 9.-10. novembril Silvelles toimuvaid CX Euroopa meistrivõistlusi pole rohkem välisvõistlusi plaanis.Tänase päeva seisuga on Mari-Liis UCI reitingutabelis 53. kohal," selgitas meie rattaneiu treenerist isa Tarmo Mõttus.