Pruus 80 km pikkuse mägise võistluse ratta tehnilise rikke tõttu katkestas. Kolmandas vaheajapunktis, kui sõidetud oli pisut alla poole distantsist hoidis ta 33. kohta. Vahe liidritega 5.30. Siis juhtus äpardus rattaveljega, mis ei võimaldanud jätkata. "Maksimum olnuks koht 20 parema hulgas. Sõidu algus osutus mulle raskeks, aga mida edasi, seda paremaks enesetunne läks," kommenteeris Pruus. "Reljeef oli sobilik ja vorm jätkuvalt hea, aga seekord realiseerida ei õnnestunud," lisas ta.

Peeter Tarvis lõpetas maailmameistrivõistlused 49. kohaga, 120 lõpetaja hulgas. Kaotust võitjale kogunes ligi 25 minutit.

Kulla võitis portugallane Tiago Jorge Ferreira, kes EM-il Siguldas pidi Peeter Pruusi järel leppima hõbedaga. Seega jäi Ferreiral kuldsest duublist puudu õige vähe. Tema võiduaeg 4:01.56. Teisena oli finišis mullune maailmameister Alban Lakata (+0.19), kes distantsi lõpuosas liikus selgelt kõige nobedamalt. Aga võistlusmaa sai enne otsa, kui austerlane soovinuks. Pronksi pälvis tšehh Kristian Hynek (+0.55), kes oli kolmas ka EM-il.

Naiste 70 km distantsil võidutses sisuliselt algusest peale soolosõitu teinud Jolanda Neff Šveitsist. Hõbeda saanud britt Sally Bigham kaotas 2.33 ja pronksi pälvinud prantslanna Sabrina Enaux 5.33. Neffi võiduaeg läks nelja tunni alla 3:56.56.