Linnavalitsuse korralduse eelnõu kohaselt lubatakse mittetulundusühingul Pro Jalgratturite Klubi Balti Keti velotuuri läbiviimise ajal sulgeda liiklusele järgmised tänavad järgmistel aegadel:

Rummu tee, Kose tee Rummu tee ja Lükati tee vahelises lõigus ja Lükati tee 23. augustil kella 17.00-st kuni kella 21.00-ni;

Pirita tee linnast väljuv sõidusuund Rummu tee ja Kloostrimetsa tee vahelisel lõigul, Kloostrimetsa tee Pirita tee ja Lükati tee vahelisel lõigul, Lükati tee, Kose tee Lükati tee ja Rummu tee vahelisel lõigul ja Rummu tee 24. augustil 2018 kella 10.00-st kuni kella 16.00-ni;

Keelata sõidukite (välja arvatud mittetulundusühingu Pro Jalgratturite Klubi loaga) peatumine Lossi platsil ja Toompea tänaval Lossi platsi ja Komandandi tee vahelisel lõigul 24. augustil kella 7.00-st kuni kella 12.00-ni.

Mittetulundusühingul Pro Jalgratturite Klubi tuleb tagada ala tähistamine liiklusmärkide ja liikluskorraldusvahenditega vastavalt kooskõlastatud liikluskorralduse skeemile. Samuti tuleb Pro Jalgratturite Klubil tagada elanike ja asutuste juurdepääs suletud liikluseks Rummu tee piirkonda ning linnaelanike õigeaegne teavitamine liikluskorralduse muudatustest.

Läänemere-äärne Balti riikide ühine velotuur on pikkade ajalooliste traditsioonidega üritus, mis sai alguse 1955. aastal. Traditsioon katkes 1987. aastal. 2010. aasta novembris allkirjastasid Riias, kolme Balti riigi rattaliidu presidendid koostöökokkulepe, milles otsustati taastada kolme Balti riiki läbiva rahvusvahelise velotuuri traditsioon. Alates 2011. aastast tähistab Baltic Chain Tour Via Baltica augustikuus Balti keti aastapäeva ning on ühtlasi Läänemere-äärsetes riikides üks pikim iga-aastane velotuur. Tegemist on kunagise Balti velotuuri analoogiga, mis taaselustati rahvusvahelise jalgratturite liidu (UCI) kalendrivõistlusena. Balti Keti velotuuri korraldajate ambitsioon on aasta–aastalt kategooriat tõsta ning arendada velotuur kõrgeima võimaliku tasemeni ning jõuda Euroopa mainekamate suurtuuride hulka.