Prantsuse väljaande Le Monde'i ja itaallaste Corriere della Sera koostöös valminud loos toodi välja, et Petacchi oli samuti aastaid tagasi Schmidti kliendiks.

Pühapäeval tunnistas veredopingu kasutamise üles Petacchi kunagine tiimikaaslane ning sprindifinišite eel itaallast tihtipeale vedanud Danilo Hondo, kelle sõnul maksis ta Schmidtile 2012. ja 2013. aastal veredopinguga seotud teenuste eest 30 000 eurot.

Petacchi ja Hondo sõitsid Lampre-ISD tiimis koos aastatel 2011-2012.

Petacchi eitas Giro d'Italia ülekannet kommenteerides kõiki süüdistusi kardinaalselt. "Ma ei tea, miks minu nimi nendes dokumentides esineb. Ma pole karjääri jooksul mitte kunagi ühtegi vereülekannet saanud," sõnas praeguseks 45-aastane sprinter.

Petacchi sõnul sai ta artiklitest teada, et kui ta aastatel 2006-2008 Team Milrami eest sõitis, töötas Schmidt samal ajal meeskonnas arstina. "Võimalik, et ta tegeles sakslastest ratturitega. Mina teda ei tunne, kokkupuuteid meil ei olnud."

Le Monde ja Corriere della Sera väitel olevat Schmidt Petacchi nime välja toonud Saksa politseile ütlusi andes ning Hondo oli Petacchi seotust kinnitanud.

"Olen Hondot alati sõbraks pidanud, vahetasime häid soove alles paar kuud tagasi. Meil ei ole vaenu, ma ei saa aru, miks ta sellist valet rääkida võis," lisas Petacchi.