Memoriaalile on kutsutud kõik Eesti hetke parimad jalgratturid.

Laupäeval andis Maxima GP peakorraldaja Mallor Türna osalemiskutsed üle äsja grupisõidus Eesti meistritiitli võitnud Rein Taaramäele, samuti edastati kutsed päev varem eraldistardis meistriks kroonitud Tanel Kangertile ning selles arvestuses kolmanda koha võitnud Gert Jõeäärele.

“Nii Rein, Tanel kui ka Gert on lubanud võistluskalendri sobivuse korral Lauri Ausi mälestussõidul osaleda,” lausus Mallor Türna. “Lisaks on noorematele sõitjatele lubanud konkurentsi pakkuda kahekordne Lauri Ausi memoriaali võitja, vanameister Jaan Kirsipuu.”

Peakorraldaja Mallor Türna sõnul annab Maxima GP pealtvaatajatele suurepärase võimaluse jälgida taaskord Eesti kolme tugevaima ratturi omavahelist heitlust. “Rein Taaramäele oleks see esimeseks võistluseks pärast 21. juulit lõppevat Tour de France’i ning Eesti publikule avaneb seeläbi vahetult pärast rattaspordi suurima võistluse lõppu võimalus kodus Reinule kaasa elada ja vaadata, milliseks kujuneb jõudude vahekord konkurentidega, sealhulgas äsja nii Girol kui Šveitsi velotuuril väga head minekut näidanud Taneli ning hiljutise Tour of Estonia võitja Gerdiga.”

Kõrvuti Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringil peetava 126-kilomeetrise eliitvõistlusega korraldatakse Maxima GP raames ka 51 kilomeetri pikkune rahvasõit “Rahvasõidu distants on jõukohane igale rattasõbrale ja oodatud on kõik huvilised, kes soovivad ise sportlikku pühapäeva veeta ning ka tippsportlastele kaasa elada,” lausus Mallor Türna.

Rattaspordi propageerimise eesmärgil toimub kuue kilomeetri pikkusel Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringil ka peresõit, millel on osalema oodatud kõik lapsed, kel vanust kuus aastat või enam. “Lisaks oleme mõelnud ka pere kõige pisematele rattahuvilistele, kellele korraldame 200 meetri pikkuse tillusõidu,” lausus Türna.

Kõrvuti rattasõidu ja võistlejatele kaasaelamisega pakub 28. juulil kogu perele ajaveetmist Pirita kloostri päev, mille programm ja uksed on avatud tasuta. Traditsiooniliselt on kloostri varemed sel päeval kaubitsejate päralt ning käsitöölaat avatakse juba kell 10. “Soovitame kindlasti Piritale tulla jalgrattaga, mille hoidmiseks on avatud valvega tasuta rattaparkla,” lisas Türna.

Tillusõit on kõigile osalejatele tasuta ning iga tulevane rattur saab võistluse nimesponsori Maxima poolt auhinnaks väikese kingikoti. Peresõit on eelregistreerunutele tasuta, kohapeal on osalustasu suuruseks viis eurot.

Rahvasõidul osalemise tasu on eelregistreerunutele 12 ja kohapeal 15 eurot. Põhisõidu, millel võivad osaleda Eesti Jalgratturite Liidu või teiste riikide litsentsiga võistlejad, registreerimistasu on vastavalt 20 ja 30 eurot.