„Suurtuuridel on publikumagnetiteks mägised etapid, kuid vähesed on ise ratta seljas mägesid vallutanud. Suure-Munamäe Rattaralli pakub suurepärast võimalust tunnetada natukenegi seda, mida profiratturid peavad mägedes läbi elama,“ lausus Filter Maanteekarikasarja peakorraldaja Mihkel Reile.

Osalejad saavad valida 88,3 ja 42,4 km pikkuste etappide vahel. Võistluskeskus asub Haanja Kooli ees. Tegemist on väga kurvilise ja pidevalt üles-alla lookleva teega. Finiš paikneb Eesti kõrgeimas punktis otse Munamäe torni jalamil. Tõus pole küll nii järsk kui Viljandi Kõrgemägi, kuid oluliselt pikem.

Filter Maanteekarikasarja üldseis on äärmiselt pingeline. Liidrisärk on 2436 punkti kogunud Oskar Nisu (Cycling Tartu) seljas. Järgnevad Vahur Valvas (Rein Taaramäe Rattaklubi) 2426 ja Gert Jõeäär (CFC Spordiklubi) 2423 silmaga. Suures mängus on sees ka 29. positsioonil asuv Peeter Pung (Cycling Tartu), kes on kaasa teinud neljal etapil. Seitsmest etapist läheb kokkuvõttes arvesse viis paremat tulemust.

Filter Maanteekarikasarja finaaletapp, Fakto Auto Tallinna Rahvasõit toimub 2. septembril.