Meeste seas tuli meistriks Martin Loo (Trinx Factory Team), kes edestas ligi kolme minutiga Rait Ärmi (Tartu2024/BCC) ja rohkem kui kolme minutiga tiitlikaitsjat Markus Pajurit (Tartu2024/BCC). Teisel ringil üksinda eest ära sõitnud Loo tuli Eesti meistriks viiendat korda.

„Olin teistest tugevam eelkõige tõusudel ja kasutasin seda ära. Sõidu teises pooles sain endale sobiliku rütmiga liikuda kuni lõpujooneni ja õnneks viis see võiduni,“ võttis värske meeste eliitklassi meister sõidu kokku.

Naiste eliitklassi 2020 aasta Eesti meistriks cyclo-crossis krooniti Haanja Rattaklubi rattur Mari-Liis Mõttus, teine oli Laura Lizette Sander (Pärnu Kalevi Spordikool) ja kolmas Elina Tasane (Viljandi Rattaklubi).

„Esimesel kahel ringil tegin kahel korral sõiduvea, mistõttu panin külje maha. Kui esimesel korral piirdusin lihtsalt külje maha käimisega, siis teisel korral sai lisaks kahjustada rattaking. Esialgu tundus, et laseb sõita, aga mudas joostes jäin ikka hetkeks kingast ilma. Jooksin king käes mudast läbi ja proovisin seda jalga panna. Läks küll aega, aga jalga ma selle surusin. Selle kõige tõttu oli teine koht jälle sabale saanud, kuid kuna täna oli sirgetel super jalg, siis õnnestus taas vahe sisse teha. Järgmisel ringil sain õnneks kingakinnituse ka toimima ja pingutasin selle nii kinni, et enam jalast ei tuleks. Sõidu jooksul vajutasin seal, kus sai ja ilmselt tänu sellele tuli lõpuks ka võit. Peale kõiki sõidu ajal toimunud ebaõnnestumisi, on meistrikuld eriti särav,“ kommenteeris Mõttus tänast.