Žentins on väga kireva elulooga rattur. Valmiera poiss alustas BMX krossi treeningutega juba 6- aastaselt. Oma klassivenna, nüüdseks juba kahekordse olümpiavõitja, Maris Strombergiga tehti esimesi samme Euroopas väga kehva varustuse, kuid tohutu tahtmisega. Edu ei jäänud tulemata ja noorteklassis jõudis Artis juunioride Euroopa meistrivõistlustel hõbemedalile.

Meeste eliitklassi esimesed aastad olid samuti edukad ja juba 2006. aastal tuli ta Euroopa meistrivõistluste koondarvestuses kolmandaks, maailma reitingus üheksandaks. Järgnes raske kukkumine ja terve aasta kulus raviprotseduuridele. 2008. aastal oli ta jälle tipus ja tuli nii Läti kui Saksamaa meistriks. Kahjuks järgnes jälle raske trauma ja see tõmbas ka kriipsu edasisele karjäärile. Armastus BMXi vastu oli aga nii suur, et Artis läbis 2010-2013 treenerikoolituse ja jätkab oma teadmiste edasiandmist noorematele ratturitele. Eestlaste sõite BMXi rajal kommenteeris Artis Žentins järgnevalt: start on, jõud on, kiirus on, tehnikat ei ole.

Eesti rattaklubide huvi BMX krossi vastu on viimasel aastal märgatavalt tõusnud ja nii olid mitme rattaklubi treenerid kohe nõus koolitusel osalema ning keegi ei pidanud seda ka kahetsema. Artis andis esmalt ülevaate selle ala filosoofiast, kõigest sellest, mis jääb rajast väljapoole. Edasi käsitles ta rattaga seonduvaid tähtsamaid momente ning läks lõpuks üle ka sõidutehnilistele nüanssidele.

Koolitus kestis kaks tundi ja täitis täielikult oma eesmärgi. Õppida on eestlastel selle ala kohta veel väga palju, vajalikke teadmisi said kõik koolitusel osalenud. Koolituse lõpus lepiti kokku, et koostöö jätkub ja juba sel suvel on oodata meie ratturite osalemist Lätis toimuvates treeninglaagrites ja võistlustel.