Rein Taaramäe (Cofidis) ja Tanel Kangert (Astana) on juba varasemalt teada andnud, et Vuelta mahub nende plaanidesse, lisaks loodab Hispaanias suurtuuride debüüdi teha Gert Jõeäär (Cofidis). "Mingi variant Vueltat sõita on. Ise tahaks kindlasti minna, kuid ülemäära suuri lootusi ma ei hellita. Kui ikkagi ei pääse peale, ega siis midagi katki pole," rääkis Jõeäär Delfile.

Hooaega kahvatult alustanud, kuid praeguseks suurepärasesse vormi tõusnud Jõeäär loodab edulainel jätkata. Tour of Estonia võidu järel osaleb ta sel nädalavahetusel Eesti koondisega UCI ühepäevasõidul Lätis ning seejärel Cofidisega Luksemburgi tuuril. "Eesti koondisega sõidan Riia-Jurmala GP-l. Eriti tahaks tulemust teha selle järgneval Luksemburgi velotuuril (12-16 juuni). Ja Eesti meistrivõistlused veel sinna otsa. Mul on hea meeskonnakaaslane ka eestikateks olemas. Üks meist, ma arvan, võtab särgi ära," oli Jõeäär enesekindel.

Cofidise tiimis tunneb ta end hästi, ehkki tunnistab, et hooaja alguses loodeti temast rohkemat. "Alates aprillist sain end lõpuks liikuma. Pärast seda olen hästi sõitnud. Alguses loodeti minus näha kõvemat sõidumeest kui välja kukkus. Aga paar esimest kuud läksid haiguse nahka. Praegu ollakse väga rahul."

Eesti koondise peatreener Toivo Suvi avaldas Delfile ka nädalavahetusel Lätis UCI ühepäevasõitudel võistleva koondise nimekirja. Sinna kuuluvad Gert Jõeäär, Rene Mandri, Risto Raid, Mihkel Räim, Martin Laas, Timmo Jeret, Silver Schultz ja Aksel Nõmmela.