Koos Endura Racing profitiimiga Utah velotuurile lennanud eestlane sai USA piiri ületades teada, et õige sõidumees ta ikkagi pole. Mandri kirjutab Rattaproffide blogis:

"Suhtumine on siinsetel muidugi lahe, avatud ja tahavad ka kohe rääkida. Passikontrollis New Yorgis uuris mustanahaline, et mis mees ma olen selline. Saades teada, et olen profirattur, uuris kohe, et kas Tour de France´il ka ikka sõitnud. Eitava vastuse peale leidis mees muidugi, et ju ma pole siis mingi proff, (you're like semi-proffessional yeah?), tuli küsimuseks selle peale :). No igaljuhul pidin selle väitega nõustuma ja olingi riiki sisenenud :)."

"Trennid on meid siin enamasti viinud kõrgemale kui 2000m, sest Salt Lake City asub ise juba üle 1200m kõrgusel. Tõusude lõppudes on tunda küll, kuidas hõre õhk hingamise raskeks teeb. Ka temperatuurid on hetkel tapvad, päeval alla 35 kraadi pole veel olnud. Tee ääres leidub alati inimesi, kes mööduvaid rattureid ergutavad ameerikaliku laheda aktsendiga: 'ride on'. Muidugi on meile paar korda ka keskmist näppu näidatud ja üks vanaproua karjus läbi auto akna: 'what are you doing you little turds'. (tõlkes: 'millega te tegelete väikesed kakad'). Viisakas ropendamine. Probleemiks oli vist, et ta ei mahtunud meist kolmerealisel ühesuunalisel teel oma suure massinaga mööda."

"Tour of Utah saab kindlasti raske olema, sest päris siledat pole palju. Kõige karmim on viimane etapp, kui ronime mitu korda 2600m peale," kirjutas Mandri. Velotuur kestab 9.-14. augustini.

Loe tuuril startivatest ässadest SIIT!