"Eks see võistlus üks kannatuste rada oli. Sain haiguse külge ning organism töötas kohe oluliselt väiksematel tuuridel kui nädalapäevad varem," rääkis Kangert, kes enda sõnul mõtles korduvalt ka katkestamise peale. "Otsustasin siiski lõpuni sõita. Astana meeskond startis velotuurile juba vähemuses, kaheksa asemel kuuekesi. Kõik mehed olid arvel, ei saanud kergelt loobuda. Aga võtsin hoiaku, et väga punasesse end ei pinguta, võtan mõistusega."

Täna jõudis Kangert Hispaaniasse Gironasse, kus asub tema põhiline peatuspaik võistlushooajal. Kümmekond päeva on aega hinge tõmmata, siis läheb ta esimest korda Paris-Nice velotuuri starti. Fabio Aru loobumise järel Astana meeskonnal Paris-Nice velotuuril kindlat liidrit pole ja Kangertil peaks avanema võimalus enda tulemusele mõelda.

"Minu põhiline eesmärk enne Giro d´Italiat on ikkagi Kataloonia velotuur, kuid Paris-Nice sobib eelkontrolliks hästi. Algeselt pidin sõitma Tirreno-Adriatico velotuuri, ent pakuti ümbermängimise võimalust ja saab olema huvitav, sest stardin Paris-Nice´il alles esimest korda," pajatas Kangert ja jätkas: "Eks me avatud taktikaga sõitma läheme. Pole kindlat kokkuvõtte meest, ega minu teada ka sprinterit."

Paris-Nice velotuuril on kavas 6 km pikkune proloog ja seitse grupisõitu. Viimased neli päeva kulgevad mägistel teedel.

Kangerti käest sai uuritud ka spekulatsioonide kohta, mis seostavad Astana praegust liidrit Vincenzo Nibalit ja tema abilisi, kaasa arvatud Kangertit, Bahreini loodava supertiimiga. "Tundub, et teised on paremini asjadega kursis, kui ma ise. Sa võid veel midagi mahlakat lisada kui tahad. Pane uudisele värvi juurde! Pole isegi kuulnud, et Bahreini mingit tiimi plaanitakse, veel vähem, et ma seal sõitma hakkan," andis Kangert mõista, et tõsiselt neid jutte võtta ei tasuks.