„Nüüd püsib toit vähemalt sees, käisin tiimikaaslastega trenniski,” rääkis Kangert Delfile. „Kaua taastumine aega võtab, pole teada, sest varem ei ole mul säärast jama olnud. Paari päeva pärast olen taas kombes, arvan.”

Pühapäeval kaotas Kangert Giro 9. etapil võitjale üle 16 minuti ja kirjutas Facebooki: „Elu kõige raskem etapp. Öine keeramine kõhus kulmineerus varahommikuse oksendamisega. Ühegi ampsuta starti, sõidu ajal suutsin läbi raskuste süüa 4-5 riisikooki ja juua vett vaheldumisi spordijoogiga (mis hiljem sama teed välja tuli). Viimased 20 km polnud isegi bensiiniaure enam alles.”

Kangertil on nii suurest kaotusest kahju, ent põdema ta ei jää. „Ei taha selle tagasilöögi taha kinni jääda. Kokkuvõttes ma enam kõrget kohta ei saa, nüüd tuleb edasi vaadata. Kaks nädalat on ju veel aega, küll jõud tagasi tuleb.”

Kuidas Giro Astana meeskonnal edasi kulgeb, Kangert öelda ei osanud: „Mina oma peaga asju välja ei mõtle, bossid otsustavad, aga selge, et etapivõiduta ei kavatse Astana siit lahkuda.”

Mis tähendab, et liidri Miguel Angel Lopezi aitamise kõrval võib Kangert üritada ka etapivõitu. „Pingeid ei panda Lopezile ega teistelegi peale, võtame igat etappi kui ühepäevasõitu,” sõnas Kangert.