"Treeni kuidas tahad, aga märtsis mul eriliselt head minekut pole olnud ja tundub, et ei tasu loota ka. Võib-olla on see minu organismi eripära, ma ei tea. Seisund, eriti mägistel etappidel oli hea, aga mitte väga hea," kirjeldas Kataloonias vaba mehe rolli nautinud eestlane. Ta sai sõita enda eest, kellegi heaks tööd rabama ei pidanud. Astana liider Fabio Aru teenis tuuril kokkuvõttes 14. koha, vahe Kangertiga oli vaid 25 sekundit.

"Velotuuri eel lootsin kohta esikümne piiril. Rohkemat ei julgenud loota, sest koosseis kokkuvõtte mehi silmas pidades oli vaata, et kõvem kui mõnel suurtuuril," hindas Kangert. "Viimasel etapil ehk pidanuks ründajatega julgemalt kaasa minema, see samm jäi tegemata. Muus osas mul endale etteheiteid pole."

Astana ridades sõitis Kangert Kataloonia velotuuri kolmandat korda. 2011. aastal oli ta üldarvestuses 67. ja mullu 64.

Õige pea seisab ees kahenädalalane treeninglaager Tenerifel, et timmida vormikõverat Giro d`Italiaks. Aasta esimese suurtuuri eel on Kangertil plaanis kaasa teha veel kaks võistlust. Ta tahab joonel olla Trentino mitmepäevasõidul ning Liege-Bastogne-Liege klassikul.