Kangert teenis 40,5 km pikkusel raske reljeefiga eraldistardil 49. koha. Kaotust võitjale kogunes 3 minutit ja 40 sekundit. "Vältisin kõiki riske. Pidurdasin kurvides hoo päris nulli, sest puudus igasugune tahtmine külge maha panna," sõnas Kangert vihmastes oludes sõidetud eraldistardi kohta. "Aga töövõime ei olnud ka suurem asi. Tsoonis, kus pingutuse pealt tuleb kannatama hakata, läks ruttu väga raskeks," tõdes eestlasest rattaproff.

Astana sõitjatest oli Kangert eraldistardis paremuselt kolmas. Vincenzo Nibali sai 19. (+2.13) ja Jakob Fuglsang 28. koha (+2.44). "Eraldistardi kõige tugevam oli kahtlemata Bob Jungels," tunnustas Kangert noort Luksemburgi sõitjat. "Kui esimesed pääsesid suhteliselt kuivalt, siis tagumised startijad said lausvihma. Jungels kaotas tagumiste hulgas startides võitjale vaid 45 sekundiga ja oli kuues."

Kangert tõusis eraldistardiga üldarvestuses 20. kohale (+4.40).

Päev enne eraldistarti peetud grupisõidus tabas Kangertit tehniline äpardus. Rattal tuli mäkke sõites kett maha ja sõiduvahendi korda seadmiseks oli vaja seisma jääda. Ta polnud favoriitide grupist sel hetkel üldse kaugel. "Aega läks kindlasti kaduma, aga ma ei usu, et suutnuks esimese grupiga koos finišeerida. Fuglsangiga juhtus täpselt sama lugu, ka tema rattal tuli kett maha ja veelgi halvemas olukorras. Ta oli just esimest gruppi kätte saamas. Kui favoriitide grupp kaotas lõpuks võitjale 1.41, siis Fuglsang 2.32 ja Kangert 2.43.

Aasta esimene suurtuur Giro d´Italia lõpeb 29. mail Torinos.