Võistlemist alustab Kangert Omaani velotuuril veebruari keskel. Seejärel on kerge küsimärgiga õhus Tirreno-Adriatico mitmepäevasõit, mis toimub märtsi esimeses pooles. Küsimärk seetõttu, et Omaani tuur peaks andma aimu, kas ja kui hästi Kangerti opereeritud käsi võistluspingele vastu peab.

Lisaks on eeloleval hooajal tiimid suurematel jõuproovidel varasemaga võrreldes ühe sõitja võrra "kõhnemad" ja koosseisu pääs seetõttu keerulisem. Suurtuuridel starditakse senise üheksa mehe asemel kaheksaga, väiksematel jõuproovidel näiteks kuue asemel viiega.

Kindlasti tahab Kangert joonel olla Kataloonia velotuuril, mis kestab 19.-25. märtsini. See võiks olla koht, kus esimene märk hooajast maha panna. Seejärel treeninglaager mägedes, kokku võetakse Giro d`Italiaks valmistuvad mehed. Astana on juba teatanud, et Girol on liidrirollis 23-aastane Kolumbia rattur Miguel Angel Lopez, kes tänavuse Vuelta lõpetas kaheksandana. Kangertit nähakse tema tavapärases rollis, liidrit mägedes abistamas.

"Kui ma Girole pääsen ja seal hästi läheb, siis on võimalik, et tuleb kõne alla ka Tour de France´ile minek," ei välistanud Kangert kahel järjestikusel suurtuuril startimist. Giro d`Italia algab 5. mail Iisraelist Jeruusalemmast.

Official photo shooting is always a place for some fun 😁#AstanaProTeam @LaurensDeVreese @PelloBilbao1990 and Tanel Kangert pic.twitter.com/TzDtycbpa3

— Astana Pro Team (@AstanaTeam) December 17, 2017