26-aastane Kalle Kriit, kelle parimad päevad rattasadulas on kahtlemata alles ees, ei mõtle suurtuuri eel pelgalt klubikaaslaste aitamisele. Sügaval ajusopis vilksatavad mõtted, mis seotud isiklike ambitsioonidega. "Ma ei lähe Itaalia velotuurile vaid kogemusi omandama ja teisi aitama, tahan ka ise korraliku märgi maha saada," sõnas Kriit Delfi Spordile.

"Kui enesetunne on hea ja võistlusolukord võimaldab enda peale mõelda, siis kindlasti ei jäta võimalust kasutamata. Üldarvestuse kõrget kohta ei ole ma võimeline püüdma, mõtlen eelkõige üksikute etappide peale. Tahan mõnel mägisemal etapil jooksikute hulgas olla ja eks siis paista, milleks võimeline olen," lisas Kriit.

"Kindlasti dikteerib päris palju sõidu kulg. Kui meeskonna liider David Moncoutie on üldarvestuses heal positsioonil, siis tuleb tõenäoliselt nii mõnelgi päeval end tema heaks ohverdada."

Teist aastat proffide hulgas sõitval mehel seni võite ette näidata pole. Parimaks tulemuseks Eesti grupisõidu meistrivõistluste hõbe tunamullusest aastast. Toona sõitis Kriit Mitsubishi-Jartazi särgis, mullune hooaeg möödus amatöörina enamjaolt koduradadel võisteldes.

Cofidise meeskonnas sõidavad kolm nädalat vältavat Giro d´Italiat kuus prantslast, üks belglane, kolumbialane ja eestlane. Viimasel hetkel toimus veel üks vahetus, bronhiiti haigestunud Tristan Valentini asendab Damien Monier.

Samuti Cofidise ridadesse kuuluv Rein Taaramäe valmistub juulis peetavaks Tour de France´ks, plaanis on osaleda ka septembris sõidetaval Hispaania Vueltal.