"Sportlikus mõttes õpetlikult raske aasta on läbi saanud ja uued sihid ja soovid on tehtud," rääkis sel hooajal Eestis Vooremaa Centrumi ja Fixus Sporti esindanud Kriit portaalile rattprofid.com. "2006. aastal pärast probleeme põlvega ja eemalolekut tegin suure comebacki, loodan, et järgmine aasta tuleb veel suurem tagasitulek suurte mängu."

2008. aastal sõitis Kalle Kriit Mitsubishi-Jartazi värvides. Foto Erik Henno.

Lepingu saamisele aitas loomulikult kaasa vana sõber Rein Taaramäe, kellega 2007. aastal amatööride seas trofeesid koguti ning kelle ümber Cofidis oma meeskonda ehitama hakkab.

"Asi hakkas lahenema läbi Reinu juuli lõpupoole," ütles Kriit. "Omamoodi üllatus oli lepingu pakkumine kindlasti, aga ma olin terve see aasta endas kindel ja uskusin, et asi laheneb. Loodan, et hakkame koos Reinuga mägesid liigutama järgmisel aastal."

Kalle teab, et temalt võite esialgu ei oodata, tema ülesandeks saab olema Reinu aitamine mägedes ning üldse turvamine ja positsioonil hoidmine grupi sees.

"Aga eks mul endal kah kindlasti omad eesmärgid ja plaan ka ise särada, aga eks see kõik oleneb sellest, kuidas ma aasta alguses liigun ja kui palju ma oma kalendrit ja asju sättida saan," analüüsis Kriit. "Eks rattasport ole meeskonnaala. Kui Rein või keegi teine meist võidaks mõne suure tuuri või etapi, on see suur võit kõigile."

Kui enamus proffe puhkab novembris, siis oktoobris puhata saanud Kriit läheb juba novembris Prantsusmaale, et end sisse sättida ning treeningutega alustada.

"Reedel tegin esimese treeningu rattaga juba ja 1. novembril hakkan Prantsusmaale reisima juba. Puhkasin kaks ja pool nädalat - aitab küll, see aasta polnud koormus nii suur, et keha pikemat puhkust vajaks."

Meeskonna esimene kogunemine on 17. novembril, esimene treeninglaager algab detsembri alguses. Kriit tahab kohe hooaja alguses heas vormis olla. "Loodan veebruarikuus heas seisus olla juba ja natuke ennast maksma panna, aga eks täpsem kalender selgub hiljem," rääkis Kriit.

Novembris 26-aastaseks saav Kriit peab eredaimaks saavutuseks proffide hulgas eelmisel aastal teenitud 5. kohta ühepäevasõidul Trophee de Grimpeurs. "Üldises plaanis oli meeldiv terve 2007. aasta Reinu ja Taneliga (Kangert) laua puhtaks löömine Prantsusmaal amatööride seas, aga minu suurimad tulemused on alles ees."