Kuidas sinu arust õnnestus Tenerife treeninglaager, kus te olite kokku 14 päeva. Põhimõtteliselt otse laagrist lähete Dauphiné starti?

Eks tulemusi näeme õige pea. Kaks nädalat altituudi peal on mul esimest korda nii pikalt. Seni olen olnud maksimaalselt 8-9 päeva. Kui efektviivseks seal tehtud töö osutub, näeme järgmise nädala jooksul. Tunne iseenesest ei ole paha, aga ennustama ei hakka.

Pole saladus, et te valmistusite Tenerifel pigem Tour de France´iks. Kui oluline on tulemust näidata Dauphinél?

Eelkõige loodame saada kinnitust, et liigume õiges suunas ja Tenerife laager läks asja ette. Kõik mehed on täie tõsidusega treeninud ning Tour de France´iks hoogu kogunud. Giro d´Italia näitas, et meeskonnas on häid mehi küll ja ega me algaval velotuuril kehvemini esineda taha. Eesmärgid on kõrged.

Sinu roll algaval velotuuril? Kas kogu meeskond hakkab tööle Vincenzo Nibali heaks või lähenete teistsuguse taktikaga?

Esimesed kaks päeva saavad kokkuvõtte kohapealt olema väga olulise tähtsusega. Teine etapp lõpeb korraliku mäe otsas, ülesmäge tuleb rühkida 15 kilomeetrit. Kui seal eesotsas olen, siis arvan, et mul lubatakse kokkuvõtet püüda nii kaua, kuni suudan vähegi konkurentsis püsida. Nibalile siin eeldatavalt väga suurt koormat ei panda ja liidriroll tahetakse mitme mehe vahel ära jagada. Vähemalt esialgu.

Velotuur algab täna 10,4 km pikkuse eraldistardiga Lyonis. Kangerti stardiaeg on Eesti aja järgi kell 14.28 ja Cofidise ridades kaasa tegev Rein Taaramäe läheb rajale kell 15.29.