Estonian MTB Weekend võistlusnädalavahetuse raames leiab 9. juulil Tallinnas Nõmme Spordikeskuses aset Tallinna Sadam GP, mis on üks kahest Eestis toimuvast rahvusvahelisest reitinguvõistlusest maastikuratturitele käesoleval aastal. UCI 2-kategooria olümpiakrossi ehk XCO võistlus toob Eesti tippudest starti Allan Orase, Martin Loo, Erki Pütsepa ning naistest üliõpilaste maailmameistri Maaris Meieri, kellelele pakuvad teravat konkurentsi Ivanda Eiduka (Läti) ja Jana Belomoina (Ukraina, juunioride MM hõbe). Möödunud aastal võitis vaatemängulisel Nõmme Spordikeskuse ja Hiiu suusahüppetornide ümbruses kulgeval tehniliselt raskel rajal toimunud Talinna Sadam GP mitmekordne maailmameister Christoph Sauser, Šveitsist.

Tallinna Sadam GP peakorraldaja Allar Tõnissaare sõnul on XCO-formaat maastikuratta distsipliinidest rattamaaiilmas võrreldav Vormel 1-positsiooniga autospordis. ”Tallinna Sadam GP on kõige kõrgetasemelisem XCO-võistlus Eestis, mille rada ja võistlejate koosseis pakub väärtuslikku kogemust nii Eesti tippudele kui aktiivsetele harrastusratturitele,” kommenteeris Tõnissaar. Tema sõnul on olümpiakross ehk XCO kõige kõrgetasemelisem, keerukam, suurimat tehnilist ettevalmistust vajav ja vaatemänguline võistlusformaat.

Tallinna Sadam GP raja pikkus on 4,1 km ning ühel ringil tuleb võistlejatel läbida 38 tõusumeetrit. ”Nõmme ja Vana-Mustamäe maastik võimaldavad sõitjatele ja publikule ette valmistada tehniliselt nõudliku ja igas elemendis kõrgetele rahvusvahelistele nõudmistele vastava võistlusraja,” lisas Tõnissaar. Võistluse stardi- ja finišipaik asuvad Nõmme Spordikeskuses (Külmallika 15a). Start antakse laupäeval 9. juulil kell 14:00.

Tallinna Sadam GP maastikurattavõistlus on ühtlas Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 ametliku programmi osa. Koos järgmisel päeval (10. juulil) Elion Estonian Cup rattamaratonidesarja 2011. aasta neljanda osavõistluse - Tallinna Rattamaratoniga, kuuluvad nii Tallinna Sadam GP maastikukross kui paarituhandese osalejaskonnaga maastikurattamaraton Kõrvemaal, Eestis toimuva rahvusvahelise maastikurattanädalavahetuse Estonian MTB Weekend koosseisu.

Tallinna Sadam GP ametlik pressikonverents toimub 8. juulil kell 15:00 Specialized Concept Store’is, aadressil Vabaõhumuuseumi tee 2a.