Ühe küsimusena oli üleval järgmise aasta maantee MM-i toimumisaeg, kuna tiitlivõistlused peetakse troopilise kliimaga Kataris. Maailmameistrivõistluste aega nihutati kolme nädala võrra hilisemaks ning MM viiakse läbi kuupäevadel 9.-16. oktoober. Sellega pannakse rattahooajale ka punkt. Euroopas ühtegi UCI kalendrivõistlust pärast MM-i enam ei toimu.

Sarnaselt meestele hakkab tuleval aastal naiste rattaspordis toimima WorldTouri sari, mis asendab 1998. aastast käigus olnud Maailma karikasarja. Võistluspäevade arv kasvab eliitsarjas tänu sellele kümnelt päevalt 35-le. WorldTouri sarja kuulub 17 jõuproovi, lisaks Euroopa sõitudele võisteldakse USA-s ja Hiinas.

Uuesti võib laialdasemalt kasutada raadiosidet. Meestel on see lubatud WorldTouri, HC kategooria ja 2.1 ning 1.1 kategooria sõitudel. Lisaks võeti vastu "Eksteemsete Ilmaolude protokoll", mille peamine eesmärk on ratturite ohutuse tagamine. Võistluste korraldajad peavad tulevikus hindama ilmaoludest tulenevaid riske senisest paremini.