Naiste eliitklassis krooniti maailmameistriks Pauline Ferrand Prevot ajaga 1:28.51. Teistkordselt tiitlivõistlusel võidutsenud prantslannale kaotas 43 sekundiga valitsev Euroopa meister Jolanda Neff ja kolmanda koha sai austraallanna Rebecca McConnell (+1.17). Eesti parim maastikurattur Janika Lõiv kaotas tehniliselt raskel rajal võitjale üheksa minutit ja 40 sekundit ning sai 61 osaleja seas 23. koha.

"MM-i eelsetel päevadel olid Kanadas heitlikud ilmad – oli päikest, kuid sadas ka vihma. See muutis siinse väga tehnilise raja veelgi keerulisemaks. Iga päev muutusid sõidujooned ja nii võistluspäevani välja," rääkis Lõiv võistluse järel.

"Sõit ise algas suhteliselt kenasti ja vaatamata stardiringil minu ees toimunud kukkumisele, läksin esimesele täisringile 25. kohal. Seejärel pressis paar naist minust mööda ja järgmise ringi olin sunnitud nende taga sõitma. Tegin ise ka sõiduvea ning kukkusin. Kuna häid möödumise kohti väga ei olnud, kärises vahe eessõitjatega kohe suureks. Kui lõpuks pundist mööda pääsesin ja 25. kohale tagasi tõusin, proovisin teise poole sõidust pingutada nii palju kui vähegi kannatas. Üles mäge liikusin täitsa kenasti, aga laskumistel tulid vead sisse, mille tõttu paaril korral ka kukkusin. Sõidu teises pooles õnnestus veel mõni naine kinni püüda, aga 23. kohast ette poole tõusta ei suutnud."

Meeste eliitklassis võidutses Šveitsi rattalegend ja tiitlikaitsja Nino Schurter, kes jõudis finišisse ajaga 1:27.05. Võidu noppis ta 30 sekundiga kaasmaalase Mathias Flueckigeri ees. Kolmanda koha sai prantslane Stephane Tempier (+0.38). Eesti valitsev maastikukrossi meister Martin Loo kaotas võitjale seitsme minuti ja 39 sekundiga ning sai 42. koha.

Väga hea sõidu tegi ka viimast aastat kuni 23-aastaste ratturite seltskonda kuuluv Mari-Liis Mõttus, kes sai 13. koha. Kaotust võitjale šveitslanna Sina Freile kogunes kuus minutit ja 13 sekundit. Hõbemedali sai kaela mullu veel juunioride klassis maailmameistriks kroonitud austerlanna Laura Stigger (+0.31) ja pronksi prantslanna Loana Lecomte (+0.36).

"Enne sõitu oli veidi ärev, kuna avastasime, et esipiduril oli klamber katki. Lõpuks sain ratta korda ja asusin vaid 28 minutit enne starti rullidele," kirjeldas Mõttus võistluseelset olukorda. "Start läks selle kohta aga üllatavalt hästi. Endale küll tundus, et stardiringil eriti ei liikunud, aga kui kuulsin, et lähen esimesele ringile 18., siis olin päris üllatunud. Iga ringiga läks enesetunne järjest paremaks. Vaikselt püüdsin selgasid kinni ja jäin tulemusega väga rahule. Lootsin kohta esimese 15. seas, seepärast oli iga koht 15-st eespool lisaboonuseks."

Järgmisel nädalavahetusel teevad Lõiv ja Loo veel kaasa USA-s toimuval hooaja viimasel MK-sarja etapil.