Teisel etapil, millel oli pikkust 55 kilomeetrit ja tõusumeetreid 1580, võidutses teist päeva järjest šveitslanna Ramona Forchini ajaga 2:53.13. Teise koha sai kanadalanna Emily Batty (2:56.15) ja kolmanda austraallanna Rebecca McConnel (2:56.16).

Eesti naistest jõudis esikümnesse eile avaetapilt kolmanda koha pälvinud maastikukrossi valitsev Eesti meister Janika Lõiv, kes täna sai üheksanda koha ajaga 3:01.17. Greete Steinburg lõpetas 16. ja Maaris Meier 19. positsioonil. Nende lõpuaegadeks olid vastavalt 3:14.03 ja 3:18.00.

“Sõidu algus oli jälle uimane. Kuni esimese tõusuni vedasin gruppi, sest keegi teine ei tahtnud seda teha, aga tempo oli väga madal. Magasin maha esimesele singlile keeramise ja langesin seetõttu päris palju,” rääkis Lõiv peale võistlust. “Kuna täna oli palju singlit, siis oli möödumiskohti vähe ning nii ma lõpuks jälle üksi jäingi. Ilmselt sai eile natuke liiga palju välja pandud ja tänaseks ei olnud keha piisavalt taastunud. Seega oli sõit algusest lõpuni üks kannatamine. Loodame, et homseks suudan paremini taastuda ja jälle endast maksimumi anda.”

“Minu jaoks oli tänane etapp väga raske. Stardist alates polnud üldse minekut ja lõpuni välja ei leidnudki oma sõitu. Lisaks tegin mitu sõiduviga, seega on mul hea meel, et ühes tükis lõpuni jõudsin. Loodan, et homme on parem päev,” lisas Steinburg.

“Täna tundsin end värskemana kui eile, sest ma reisisin Portugalist siia üksi ja autosõit võttis oma,” rääkis Meier. “Samuti sain ma enne starti kehasse viiruse ja seetõttu lendab tatti sõna otseses mõttes, kõrvad on samuti vahepeal lukus. Kuna kõik muu on okei, siis ma sõidan võidu edasi. Tänane rada meeldis mulle rohkem kui eilne. Üheamordilise ratta peal sõites on siin päris raske, kuna kivikamakatega singleid on palju. Üleüldiselt sõidan oma sõitu ja täna sain päris pikalt Greete tempos olla ja selline sõbrapäeva tunne oli kohe.”

Kolmandal etapil ootab maastikurattureid ees 1300 tõusumeetriga 84-kilomeetrine rada. Mitmepäevasõit lõpeb pühapäeval.

Võistlus on Eesti naismaastikuratturitele eriti oluline, kuna maikuu lõpuni kestab veel olümpiakvalifikatsioon. Suur lootus püsib näha Tokyos võistlemas 16-aastase vaheaja järel vähemalt ühte Eesti maastikuratturit.