Meeste eliitklassis tunnistati sel aastal parimaks Alo Jakin, kes saavutas suvel Minskis toimunud Euroopa Mängudel meeste jalgratta grupisõidus hõbemedali ning tuli Viljandis Eesti meistriks maanteerattasõidus.

Naiste eliitklassi parimaks tunnistati Eesti üks edukamaid maastikukrossi rattureid Janika Lõiv, kes on sel aastal rahvusvahelistel võistlustel saavutanud kolm võitu, sh olnud viiel korral teine ja kahel korral kolmas. Lõiv lõpetas maastikuratta Euroopa meistrivõistlustel Tšehhis Brnos üheksandana. Samuti krooniti Lõiv sel aastal Eesti maastikukrossi meistriks ning MM-il saavutas ta olümpiakrossis 23. koha.

Eesti parimad ratturid aastal 2019:

sportklass– Ivar Vaab

Seenior 7– Ülo Treufeldt

Seenior 6– Anti Oot

Seenior 5– Toomas Viigipuu

Seenior 4– Jüri Suluste

Seenior 3– Tõnu Ord

Seenior 2– Tarmo Mõttus

Seenior 1– Vahur Valvas

naisseenior 3 –Tea Lang

naisseenior 2– Eike Sild-Neeme

neiu– Laura Lizette Sander

noormees– Madis Mihkels

naisjuunior– Kristel Sandra Soonik

meesjuunior– Gleb Karpenko

U23 meesrattur– Rait Ärm

U23 naisrattur– Mari-Liis Mõttus

Tõusev täht 2019 — Paula Palmiste

Eesti Parimad klubid aastal 2019:

noorteklubi– Kalevi Jalgrattakool

klubi absoluutarvestuses– Kalevi Jalgrattakool

maanteeklubi– CFC Spordiklubi

maastikuklubi– Hawaii Express

BMX klubi– Spordiklubi Velo

treki klubi– Kalevi Jalgrattakool

Parim treener aastal 2019:

jalgrattatreener– Rene Mandri

noortetreener– Andri Lebedev

---

Eesti aktiivseim kohtunik aastal 2019 — Pait Peri

Esimest korda ajaloos andis Eesti Jalgratturite Liit välja tiitli RAHVA LEMMIK JALGRATTUR. Hääletusest võttis osa 2174 inimest ja võitja võttis 16,3% kõikidest häältest.

Rahva lemmik rattur on isik, kes on oma selle hooaja saavutustega pakkunud rattafännidele adrenaliini, rõõmu, populariseerinud rattasporti üldisemalt, olnud eeskujuks noortele ratturitele, hoidnud fänne ja meediat oma tegemistega kursis või kuidagi teistmoodi eriliselt silma paistnud.

2019. aastal valis Eesti jalgrattapublik oma lemmik jalgratturiks Tanel Kangerti, kes startis sel aastal juba 14. korda suurtuuril, rõõmustas kõiki Maailmameistrivõistluste seitsmenda kohaga maanteeratta eraldistardis ja sellega, et jõudis Giro üheksandal etapil viiendale kohale.

Eraldi võib ära märkida tõsiasja, et fännide poolt anti hääli ka Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaidile, kes pälvis tähelepanu südika osalemisega Tour de France`i üliraskel rahvasõidul, kus osales üle 200 eestlase.