Meesjuunioride koondis läks võistlusele vastu suurte ootustega. Arvestades noormeeste selle hooaja varasemaid starte võis oodata heitlust kõrgete kohtade eest. Distantsiks 126 km, mis läbiti 14 km pikkusel ringil (9 ringil).

Esimesena näitas aktiivsust üles Nisu, kes oli osaline kohe esimestel kilomeetritel aset leidnud rünnakul. Eest pääses 14-liikmeline grupp. Suurem osa jooksikutest saadi kätte teise ringi lõpus, ette jäid vaid kaks sõitjat - prantslane Alexis Gougeard ja belglane Rob Leemans. Kolmanda ringi lõpus oli kahe jooksiku edu 29 sekundit.

Peagrupp kontrollis sündmusi ja esimesi kaugele ei lastud. Viienda ringi lõpus oli kahe mehe edu 42 sekundit. Pidevalt võis suure grupi eesotsas näha Oskar Nisu, kes tekitas ise teravamaid hetki ning läks konkurentide rünnakutega julgelt kaasa.

Otsustav ärasõit leidis aset eelviimasel ehk 8 ringil. Minema pääsenud kuuikus oli kaks belglast, kaks prantslast ja kaks hollandlast. Itaallaste vedamisel saadi finišitõusu all jooksikud peaaegu kätte, kuid medaliheitlusse peagrupp siiski ei sekkunud. Kulla võitis prantslane Pierre-Henri Lecuisinier, hõbeda belglane Martijn Degreve ja pronksi hollandlane Steven Lammertink. Peagrupp kaotas 3 sekundiga, Erik Zabeli poeg Rick oli peagrupi teise mehena viies.

Eesti koondist tabas viimasel ringil ebaõnn, kui kukkumise taha jäi pidama Mihkel Räim. Saarlane sai pärast meeletut tagaajamist küll peagrupi kätte, kuid finišeerijat temast enam polnud. Nii jäi ainsana kõrgete kohtade eest võitlema Nõmmela, kelle sõnul oli rünnakupositsioon ideaalne ja koht esikümnes jäi puhtalt enda taha. "Tuleb spetsiaalset sprinditreeningut tegema hakata, finišis muidu löögile ei pääse. Üldiselt oli enesetunne hea," tunnistas Nõmmela enne dopingukontrolli siirdumist.

Võistluse lõpetas 146 ratturit. Võrdluseks meie noormeeste kohtadele - parim lätlane oli 49., parim leedulane 77. ja parim soomlane 91.