Kevade üks kindlatest märkidest on nii suurte kui ka väikeste jalgratturite ilmumine teedele ja tänavatele. Kahjuks on väikesed jalgratturid need, kellega juhtub aga sagedamini õnnetusi, kuna tihtipeale eiratakse rattaga liiklemise reegleid.

CFC Jalgrattakooli patrooni Jaan Kirsipuu sõnul ei ole nende kooli ainus eesmärk kasvatada jalgrattasportlasi, vaid ka edendada jalgrattakultuuri üleüldiselt. „Kõik algab lapsepõlvest, kui lapsed istuvad ratta selga ja alustavad liiklemist - sealt tuleb liiklemiskultuur kogu eluks. Lastele tuttava Vinku tootemärgiga koostöös valmisid filmilõigud, kust lapsed saavad algteadmisi ratta valimisest ja sellega liiklusesse minemisest," selgitas Jaan Kirsipuu.

Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektori Liina Jaansoni sõnul on ettevõtte teinud CFC Rattakooliga koostööd juba kaks aastat selleks, et edendada laste liikluskultuuri ja vähendada nende sattumist liiklusohtlikesse olukordadesse. „Lastele keeruliste asjade lihtsaks rääkimiseks on ikka hea kasutada tuttavad tegelasi nagu on Limpa, Lotte, Klaabu, Vinku jt, kelle tegemistega saavad lapsed ennast samastada ja seeläbi õppida eluks vajalike oskusi," selgitas Liina Jaanson.

Laste rattakooli õppevideod leiab internetist - www.taheke.delfi.ee; www.lastekas.ee; www.cfc.ee; www.vinku.ee

Jaan Kirsipuu Rattakool on olnud parim rattaklubi Eestis 2008 ja 2009 ning saanud rohkelt medaleid erinevate vanuseklasside Eesti meistrivõistlustelt.