Milliseid sõite Kangerti võistluskalender konkreetsemalt ette näeb?

Ta alustab hooaega jaanuari teises pooles Argentinas, siis on Ruta del Soli mitmepäevasõit Hispaanias ja Pariis-Nice. Seal läheb ilmselt tulemust tegema Nibali ja Kangert on eeldatavalt abimeheks. Seejärel saab Kangert enda nimel sõita Baski velotuuri ja kohe otsa Romandia velotuuri. Nibali peaks samuti Romandial peal olema, aga seal ei pruugi ta panna täiega.
Pärast Romandia tuuri hakkavad kõik Tour de France´i koosseisu mehed valmistuma ühe kondikava järgi. Mäestikulaager, Dauphine velotuur ja veel üks mäestikulaager. Kui Kangertiga midagi ootamatut ette ei tule, siis on ta kindel Touri mees. Esialgse plaani kohaselt on meil Touril väljas: liider Nibali, abimehed mägedes Kangert, Jakob Fuglsang, Michele Scarponi, tööelukad Dmitri Gruzdev, Andrei Grivko, Lieuwe Westra, siis Nibalist lahutamatu Alessandro Vanotti ning viimasele kohale kandideerivad Fredrik Kessiakoff ja Dmitri Muravjov. Selline on praegune nägemus.

Kui palju sai Kangert sõna sekka öelda oma eelistuste kohta?

Kangerti soov oli, et ta saaks Nibaliga võimalikult palju tähtsamatel tuuridel koos sõita ja temalt õppida. Liidrirolli ei tahtnud ta endale väga võtta.

Sinu enda liikumised uuel hooajal. Sain aru, et Tour de France´ile sa seekord ei lähe.

Ei lähe jah. Nibaliga koos taheti kaasa võtta Giuseppe Martinelli. Kuna Aleksandr Shefer spordidirektoritest samuti läheb, siis mul ei ole mõtet seal kolmandana juures olla. Seda rolli täidab Dmitri Fofonov. Suurtuuridest olen ma tuleval aastal ametis Vueltal. See on ka ainuke koht, kus saaksin Kangertiga koos võidusõidul olla.
Aasta alguses teen kaasa kõik kolm Lähis-Ida velotuuri - Dubai, Katar ja Omaan. Seejärel on mul väike paus enne Flandria klassikuid, siis tulevad Türgi, Picardia ja Belgia velotuur. Hooaja algusest mai lõpuni on päris tihe programm. Juunis, juulis saan pikalt puhata. Augustis lähen Poola velotuurile ja sealt edasi juba Vueltale.

Loe intervjuu täispikka versiooni homses Eesti Päevalehes. Muuhulgas tuleb juttu Tanel Kangerti arengust ning Astana meeskonna telgitagustest.