Politseioperatsiooni keskpunktis on Guido Nigrelli. Mees üheksa ametiga - treenib nii hobuseid kui jalgrattureid, on vajadusel arsti eest, nõustab medikamentide kasutamist. Ta on aastaid olnud tihedalt seotud Lampre porfiklubi ning nende mänedžeri Giuseppe Saronni´ga.

Nigrelli oli üks osalisi ka 2001. aastal Itaalias toimunud ulatuslikus juurdluses kui kahtlusalune, kes vahendas ratturitele organismis dopinguainete peitmiseks vajalikku verelahjendajat Emageli.

Seoses praeguse juurdlusega otsiti läbi ka Lampre sõitjate Alessandro Petacchi ja Lorenzo Bernucci elamised. Kui Petacchi juurest esimeste teadete kohaselt midagi ei leitud, siis Bernucci kodust avastati kahtlasi aineid. Bernucci on juba teatanud, et kui ongi tegemist keelatud aineid sisaldavate medikamentidega, siis need kuuluvad tema abikaasale ja vennale.

2007. aastal T-Mobile meeskonnas sõites jäi Bernucci vahele "kaalualandaja" Sibutramine kasutamisega ja sai võistluskeelu.

Lampre-Farnese Vini on Bernucci ajutiselt meeskonnast kõrvaldanud, oodates nimekirja, mida siis täpselt ratturi juurest leiti. Samuti eitavad klubi juhid seotust dopinguvõrgustikuga.