Pikem lugu räägib rattavargustest – Eestis varastatakse aastas ligi 10 000 jalgratast, sai teada ajakirjanik Andrus Nilk. Sloveen Matej Goršič kirjutab loo sellest, kuidast temast, maanteeratturist Sloveenias, sai kruusateerattur Eestis.

Maailma tippfotograaf Tim De Waele näitab oma fotoloos Giro d’Italia 20. etappi, mille võitis Rein Taaramäe. Delfi ajakirjanik Ivar Jurtšenko jätkab maailma tippsõitjate sarja, seekord klassikutega.

Kuidas on ekstreemspordifestival Simple Session arendanud BMXi kultuuri Eestis – seda uurib oma loos Priit Rajalo ERRist.

Yoko Alender mõtiskleb linnas rattaga sõitmisest, Kuido Musten tutvustab, kes on roheliste rattaretkede rüütel, Ain-Alar Juhanson räägib Gran Fondo Estoniast ja Rauno Viro fixed gear’i kultuurist Eestis.

Lugusid ja ka kasulikke näpunäiteid on veel. Rääkimata ägedatest rattafotodest, mida on ajakirjale pildistanud Artur Sadovski, Jaanus Ree, Tim De Waele, Jelizaveta Iljina ja teised.

Ajakiri Ma Olen Jalgrattur ilmub kuus korda aastas. Ajakirja toimetaja on pikaajalise ajakirjanikukogemusega Vahur Kalmre ja väljaandja Vahka Meedia.