"Vähemalt Itaalias panustavad naisprofijalgratturid rohkem kui selle eest vastu saavad. Palgalõhe võrdluses meestega läheb üha suuremaks, ehkki tiitlivõistlustel teevad tulemust naised," vahendab Bronzini sõnu Gazzetta dello Sport.

Viimasest viiest MM-grupisõidust on itaallannad saanud neli kulda, meeste koondisel on ette näidata kaks tiitlit, kuid 2009. aastast pole neil poodiumile asja olnud.

"Naisprofitiimidel puudub Itaalias korralik mänedžment ja rahanappus üha süveneb. Mõnes teises riigis on naiste tähtsusest jalgrattaspordis aru saadud ning alasse panustatakse. Suurte meeskondade juurde on loodud naiste tiimid, mis loovad sponsoritele selget lisaväärtust. Itaalias naised ainult ohverdavad ennast, väärilist tasu vastu saamata. Kuni selline olukord kestab soovitan noortel tüdrukutel profikarjäärile mitte mõelda ning jalgrattatreeningutele mitte minna."

"Paljudel spordialadel on vähemalt auhinnarahade osas mindud võrdsustamise teed, parimaks näiteks on kindlasti tennis. Ka korvpallis, võrkpallis, mäesuusatamises ja ujumises pööratakse probleemile suurt tähelepanu, viimane aeg on seda teha ka jalgrattaspordis," teatas Bronzini veendunult.