Kriteeriumisõidu Eesti meistrivõistluste Viljandi etapp erineb teistest etappidest raske rajaprofiili tõttu. Ringile jääb 16% kaldenurgaga tõus. Sellise rajaprofiiliga ringil puudub eelis sprinteritel ja eeldab teistsugust võistlustaktikat.

Eliitklassi meestel oli vaja läbida 2 kilomeetri pikkust ringi 18 korda. Raskel rajal kujunes võistlus väga aktiivseks, palju oli kavaldamist. Üritati mitmeid tõsised äraminekuid. Peale poole võistlusmaa läbimist õnnestus peagrupist eralduda Läti võiskonna Alfa Baltic ratturil Rainis Andrianovsil, kes ka võistluse võitis. Temaga koos peagrupist lahti rebinud Markku Ainsalu pidas lätlase tempole vastu kuni viimaste ringideni ja tuli teiseks. Kolmas oli Caspar Austa. Alla 23 aastaste arvestuses võidutses Siim Jalakas.

Naiste eliitklassi arvestuses ei olnud täna vastast Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi ratturile Grete Treierile, kes peale teist vahefinišit jättis oma lähima konkurendi Liisi Risti seljataha ja suutis
distantsilist edu hoida lõpuni. Talle järgnesid Rist ja lätlanna Lija Laizane. Naised sõitsid kokku 8 ringi.

Enne viimast IV etappi, on meeste üldarvestuse esikolmik: 1.Markku Ainsalu (70 punkti), 2. Mihkel Räim (69 punkti), 3. Caspar Austa (61 punkti).

Naiste üldarvestuses on liider endiselt Liisi Rist kahe etapivõiduga, talle järgneb ühe etapivõiduga Grete Treier, kolmandal kohal on Kristel Koor.

Teiste vanuseklasside liidrid peale kolme etappi:

Meesjuuniorid: Kristen Kivistik, Jalgrattaklubi Viko
Naisjuuniorid: Sirje Lepik,Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi
Poisid kuni 16: Ekke – Kaur Vossman, Kalevi Jalgrattakool
Tüdrukud kuni 16: Mari – Liis Mõttus, Haanja Rattaklubi
Poisid kuni 14: Siim Lepik, Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi
Tüdrukud kuni 14: Reelika Varblane, Viljandi Rattaklubist

Seenioride Eesti esivõistluste arvestuses oli parim Tõnno Palm, järgnesid Tarmo Kopli ja Jaanus Sarv. Kolme etapi kokkuvõtes juhib Kopli.

Kriteeriumisõidu Eesti MV viimane osavõistlus toimub 19. mail Elvas.