Vähem kui kuu aega tagasi lebas Navardauskas alles haigevoodis, sest murdis Tirreno-Adriatico velotuuril kukkudes rangluu. Paranemine oli aga kiire ja efektiivne ning varasem plaan Giro d´Italial startida jäi jõusse. "Uskumatu! Kannan Itaalia tuuri liidrisärki," oli leedulane pärast meeskonnasõidu võitu ja esikohale kerkimist üliõnnelik.

Loogiliselt võttes pidanuks pärast meeskonnasõitu liidriks kerkima Navardauskase klubikaaslane Alex Rasmussen, kuid taanlasel sattus olema haruldaselt halb päev. Ta ei pidanud meeskonnakaaslaste tempos lõpuni vastu ja jäi maha. Mõni päev varem peetud proloogil sõitis Rasmussen välja 3. koha! Veelkord kinnitus sellest, et loogika spordis pahatihti paika ei pea.

Neli aastat tagasi oli tänane suurtuuri kangelane arvestatav tegija Eesti profisõitudel. 2008. aasta Tallinn-Tartu GP´l sai Navardauskas 4. ja Tartu GP´l 15. koha, kuuludes siis Kasahstanis registreeritud väikesesse profitiimi Ulan. 2007. aastal, vaid 19-aastase noormehena võitis ta esmakordselt Leedu täiskasvanute meistrivõistlused grupisõidus. Garmini ProTouri meeskonda kuulub leedulane mullusest hooajast.

Eelmisel aastal taaselustatud Balti Keti velotuuril sai Navardauskas 17. koha.