Liivalt alanud võidusõit sai aktiivse alguse, kui Väikese väina tammil valitsenud küljetuules rattakaravan kolmeks grupiks kärises. Ranna maanteel oli aga grupp ilusti taas koos.

Õnnestunud äraminek toimus siis, kui sõidetud sai 30 km. Inglase Guy, soomlase Bäckmani ja Priit Prousi rünnak õnnestus. Koos sõideti pea 60 kilomeetrit ja edu peagrupi ees kasvatati kohati üle kolme minuti.

50 km enne lõppu püüti jooksikud kinni ja ühiselt sõideti Viidumäe kruusalõiguni. Seekord see suuri kadusid ei tekitanud. 12 km enne finišit ründas Pudans, keda asus jälitama 14 meheline grupp. Lätlast nad aga kätte ei saanud ja nii võidutses Pudans Mihkel Jüri ja Indrek Rannama ees teist päeva järjest.

Võitjana tundis lätlane ennast kilomeeter enne lõppu. „Vaatasin mitu korda tagasi ja kui jälitajaid polnud näha, võisin oma võidus kindel olla," märkis õnnelik võitja. Samas ei osanud ta öelda, milline on taktika viimasel etapil. „Vaatame, kuidas võidusõit kulgeb ja kui on võimalus, siis kindlasti proovin," oli Pudans lootusrikas.

Kokkuvõttes tõusis Pudans kuuendaks, jäädes liidrist Gert Jõeäärest maha 1.37. CFC ratturi järel hoiab teist kohta Alo Jakin ning kolmas on Ervin Korts-Laur (mõlemad Hansabuss Mixed Team), kaotust vastavalt 10 ning 45 sekundit.

Homme, velotuuri viimasel päeval on kavas 77 km pikkune grupisõit Kuressaare tänavatel.