Juulikuu esimesel pühapäeval (7. juulil) sõidetava Fuji Rakke Rattamaratoni põhidistantsi pikkus on 59 km Avatud raja sõit toimub 30. juunil, kuid korraldajate sõnul saavad soovijad rajal harjutada ka juba varem, sest rada on tänaseks kogu ulatuses tähistatud.

Varasemate aastatega võrreldes on rajal rohkelt muudatusi. Rakke Rattamaratoni peakorraldaja Enno Eilo sõnul on rada muutunud pisut pikemaks, muudetud on alguskilomeetreid, samuti lähenevad sõitjad Pandivere kõrgustiku tippu Emumäele nüüd teiselt küljelt. „Senine järsk tõus Emumäele, millest osalejad ratas käekõrval üles jalutasid, on nüüd rajatrassist väljas,“ kinnitab Eilo. Ta lisab, et põhisõidu rada sellest kergemaks siiski muutunud ei ole. „Kindlasti aga huvitavamaks,“ sõnab Eilo.

„Raja viimasel neljal kilomeetril Rakke Linnamäel ootab sõitjaid kolm korralikku tõusu, mis lõppkohtade jagunemisel mängivad kindlasti olulist rolli,“ prognoosib võistluse rajameister ja peakorraldaja Enno Eilo. Tema sõnul on võistluse peafavoriit ka möödunud aastal Rakke Rattamaratoni võitnud Martin Loo, kes saavutas möödunud nädalal Euroopa Meistrivõistlustel 15-nda koha ja on UCI reitingutabelis tõusnud kõrgele 21-le kohale.

Täna südaööni on võimalik end lisada Fuji Rakke Rattamaratoni stardinimekirja 25 eurose osavõtutasu eest. Alates 27. juunist tõuseb osavõtutasu viie euro võrra.

Balbiino lastesõidud, millest osavõtt on kõigile väikestele ratturitele tasuta, toimuvad kõige väiksematele Rakke linnastaadionil ning 7-12 aastastele lastele staadioni kõrval asuval 700 meetri pikkusel rajal, mida sõltuvalt laste vanusest läbitakse 1-3 korda.

Fuji Rakke Rattamaratoni Tallinki matk ja avatud raja sõit toimub eeloleval pühapäeval 30. juunil algusega kell 12:00.

Samsung Estonian Cup on kaheksast etapist koosnev Eesti suurim maastikurataste sarivõistlus.