Gert Jõeäär: „Täna oli nauditav sõit! Meeskond tegi kõik nii nagu pidi, tänu meeskonnale ma selle tuuri võitsin! Tiim tegi väga hea töö ja kõik andsid endast maksimumi. Eriliseks teeb selle võidu see, et see on esimene tuur ja mina selle võitsin. See on suurepärane!“ Jõeäär lisab, et homne rattaralli on eestlastele väga tähtis võistlus ning homme kohtab ka teda SEB 32. Tartu Rattaralli stardis.

Tänase etapi võitja, poolakas Bartlomiej Matysiak oli samuti võiduga väga rahul: „Sellel aastal on see mulle esimene võit, ma olen väga rahul. Tänane päev on eriline! Tour of Estonia raames meeldis mulle kõige enam just tänane etapp.“ Meeskonnatöö kohta ütleb Matysiak, et võit tuli tänu meeskonnatööle – meeskonnakaaslased töötasid täna tema heaks.

Parimaks nooreks tuuri üldarvestuses tuli rootslane Fredrik Ludvigsson, kelle meeskond Team People4you - Unaas Cycling tunnistati ühtlasi Tour of Estonia parimaks meeskonnaks. Ludvigsson tunnustab samuti oma meeskonda: „Meil on väga hea meeskond, püüdsime täna tagada meeskondlikku üldvõitu, mis meil ka õnnestus.“ Tänase päeva kohta ütleb Ludvigsson, et oli raske päev: „Mul oli mõned tehnilised probleemid rattaga ja päev oli raske - ma olen väga õnnelik võidu üle!“ Ludvigsson on ühtlasi Tour of Estonia üldarvestuse teine Gert Jõeääre järel.

Tour of Estonia mägede kuninga tiitli sai poolakas Mateusz Komar (BDC Marcpol Team). Tuuri aktiivseim rattur on Viimsi etapi võitja Leonid Krasnov (Rusvelo).

Tour of Estonia peakorraldaja Indrek Kelk võtab tuuri kokku: „Esimesed suuremad positiivsed emotsioonid oldi tuuri esimese päeva õhtul pika jala tõusul. Ja kui Gert selle etapi võitis, sai öelda, et eestlaste jaoks on tuur korda läinud. Loodame, et Tour of Estonia annab edaspidi rattaspordile ka enam hoogu ning innustab inimesi veel enam rattaga sõitma.“

Kelk lõpetab jutu ambitsioonikalt: „Gert ühes oma meeskonnaga tõestas, et Eesti rahvusmeeskond on võimeline sõitma pro-kontinetaalmeeskondade ühel tasemel. Miks mitte ei võiks tuleviku eesmärk meeskond Estonian Global Cycling Project.“

Tour of Estonia on lõppenud, kuid rattanädalavahetus saab punkti homme, 2. juunil, kui starti asub üle 4200 ratturi, nende hulgas Tour of Estonia võitja Gert Jõeäär.