Väga aktiivselt kulgenud etapil otsustati kõik viimase kolme kilomeetriga, kui Viljandi linnas tuli võtta kaks järsku tõusu. Kohe Kõrgemäe tõusul (raskusprotsent 18) võttis rünnaku ette juunioride maailmameister van der Poel, järgnenud munakivitõusul lajatas veel otsa ning läinud ta oligi.

Finišis oli ta edu teise koha saanud lätlase Krists Neilandsi (Rietumu-Delfin) ees 10 sekundit. Kolmanda koha sai tuuri eelmise aasta võitja, sakslane Philipp Walsleben. Esikümnese mahtus koguni neli BKCP-Powerplus meeskonna liiget ehk tegusid tegid cyclo-crossi maailma paremikku kuuluvad ratturid.

Eestlastest tegi suurepärase sõidu Martin Laas (SJK Viiking), kes oli etapil kuues ja tõusis kokkuvõttes neljandaks. Noorratturite ehk alla 23-aastaste arvestuses on ta teine, kuid saab homme selga valge särgi. Noorte liider Mathieu van der Poel on ka üldliider ja tema kannab velotuuri viimasel päeval kollast särki.

Van der Poeli edu Clemens Fankhauseri (Tirol Cycling) ees on 20, Mykhaylo Kononenko (Kolss Cycling) ees 35 ja Martin Laasi ees 45 sekundit.

Homne viimane etapp viib ratturid Viljandist Tallinnasse (179 km), otseülekanne on Delfis jälgitav alates kella 10.55-st.

Vaata 4. etapi galeriid: