Balti Keti velotuuril osalevaid rattureid tulevad Toompea lossi ette tervitama ja teele saatma nii parlamendi spiiker Ene Ergma kui kultuuriminister Rein Lang. „Suur rõõm on alustada Balti ketti tähistavat velotuuri Riigikogu hoone eest ja seda parlamendi spiikri ning kultuuriministri saatel, sõnas velotuuri Eesti-poolne peakorraldaja Allar Tõnissaar. Piduliku stardi järel sõidetakse konvois linnast välja, kus pärast Luiget antakse etapi tehniline start. Velotuuri esimene päev lõpeb Viljandis, kus enne finišit võetakse ka publikulemmikuks kujunenud Kõrgemäe tõus.

Tänavusel Balti Keti velotuuril osaleb kaheksateist meeskonda neljateistkümnest erinevast riigist kokku enam kui saja ratturiga. Esimest korda Rahvusvahelise Jalgratta Liidu kalendrisse kuuluv velotuur oli rattameeskondade seas üllatavalt populaarne. „Pean tunnistama, et olime sunnitud rohkematele tiimidele ära ütlema, kui saime vastu võtta. Positiivne on, et seda tugevam velotuur ootab meid ees ja loodame, et tihe konkurents kajastub ka võistlusrajal,“ tõdes Allar Tõnissaar.

Balti velotuure on peetud eelmise sajandi 1950ndatest saati. 20 aastase pausi järel on tänavune Balti Keti velotuur teine järjestikune rattaproffide mõõduvõtt. Korraldajate soov on aasta-aastalt velotuuri taset tõsta lootuses, et peagi toimub kolme riigi pinnal kõrgeima taseme velotuur maailma tugevamate meeskondade osavõtul. Balti Keti velotuuri etappe saab teksipõhises ülekandes jälgida aadressil www.balticchaintour.com.