KoMo pääses ette juba pärast esimest 22km pikkust Elva-Palu vahetust, kui koos tulid Peeter Tarvis (KoMo) ja Martin Laas (Rein Taaramäe Rattaklubi). Otsustav vahe tehti sisse aga kõige raskemal teisel 37km pikkusel Palu-Pringi vahetuses, kus lisaks raskele rajaprofiilile lisasid katsumusi ka kohatised mudased rajalõigud metsa vahel.

„Eks me oleme ise väga tugevad sõitjad ka,“ kommenteeris võitu Peeter Tarvis. KoMo tiimi peeti juba enne starti suurfavoriidiks. „Tagurpidi oli rada ikka raskem sõita. Tuli pidevalt liikuda tõusvas joones. Raskem oli ka selle poolest, et pidime koguaeg üksi sõitma,“ lisa Tarvis, kes läheb nädala pärast 19. Tartu Rattamaratonil oma eelmise aasta võitu kaitsma.

Mägirattamaratoni värske Euroopa Meister Peeter Pruus oli just see, kes KoMo tiimi teises vahetuses konkurentidest peajagu kõrgemale tõstis.

Viimases vahetusse läks Karl-Arnold Vendelin juba viie ja poole minutilise eduga, mille ta kasvatas lõpuks rohkem kui kaheksa minuti pikkuseks. Teisena finišeeris Veloplus Torq Pro A-Team ajaga 2:46:54 koosseisus Robi Niit, Viljar Kannimäe ja Taavi Kannimäe.

Kolmas oli Rein Taaramäe Rattaklubi koosseisus Martin Laas, Reiko Rosenthal ja Vahur Valvas ajaga 2:48:37. Kokku oli 1. Tartu Teate Rattamaratoni stardis 41 meeskonda.

„Rada oli siiski võrdlemisi kuiv see aasta. Järgmise nädala sõit tuleb kindlasti kiire,“ sõnas võitjameeskonnas pedaalinud Peeter Pruus.

Nädala pärast toimub 19. Tartu Rattamaraton, mis sel aastal sõidetakse endiselt vanal heal Otepää-Elva 89km pikkusel marsruudil. Viimastel andmetel on 19. Tartu Rattamaratonile registreerunud juba 4542 ratturit.