Umbes poolel distantsil, küljetuule lõigul läksid peagrupist minema jooksikud. Algselt 22 meest, kellest lõpuni jäi ette 12. Peagrupp kaotas finišis jooksikutele ligemale 5 minutit.

„Pärast Suure-Jaanit pani Marko Ainsalu minema, võtsin talle tuulde ja 22 meest sai eest ära. Aga grupp oli liiga suur. Siis panime belglasega uuesti kontra ja 10 meest jäi maha. Leidisme ühise keele ja saime eest minema,“ kirjeldas tänane võidumees sõidu käiku.

Jakini sõnul pidi ta Raplas sõidetud lõpuringil valima oma takita, kuna pundis oli palju häid sprintereid. „Ma ei riskinud asja finiši peale jätta,“ tunnistas rattur, kes 2 km enne lõppu ründas, kirjutab saaremaavelotuur.ee.

„Kasutasin oma eelised ära ja panin litri. Kirsipuu küll üritas, aga ta lasi mõne aja pärast jala sirgu. Siis tuli belglane hirmsa hooga, aga 500 m peal sai ta vist ka kangi ja oligi võit minu,“ kirjeldas Jakin oma võidukat sõitu.

Üldarvestuses on Ojavee edu teisele kohale tõusnud Mihkel Räime ees 18 sekundit, Silver Schultz kolmanda kaotab 24 sekundit. Vähem kui minutiga kaotavad liidrile veel Jaan Kirsipuu (+0.27), Alo Jakin (+0.52), Markku Ainsalu (+0.52) ja Janek Tombak (+0.55).

Reedel ja laupäeval sõidetakse kaks viimast etappi Saaremaal.