Juba esimestel ringidel läks viieliikmeline liidrigrupp Silver Schultz, Karlo Aia, Allar Karu ja soomlased Samuel Pökälä ning Mikko Kejo 17-liikmelisest jälitusgrupist ette, kasvatades iga ringiga edumaad. Enne viimasele ringile minemist rebisid eestlane Schultz ja soomlane Pökälä end liiderviisikust lahti ning lõpuheitluses pidi Pökälä tunnistama Schultzi paremust.

Esikolmikule järgnesid Karlo Aia, Mikko Kejo ja Gert Kivistik. Juunioride arvestuses oli sel korral kiireim Karl-Arnold Vendelin ja naiste arvestuses Liis Rist. Kokku asus 126-kilomeetrise eliidisõidu stardijoonele rohkem kui 100 ratturit.

“Eilsel proovisõidul ei läinud väga hästi ja seetõttu andsin täna endast kõik. Tänane kuumus ei heidutanud, kuid konkurents oli kõva ja keegi ei viilinud,” ütles Schultz vahetult pärast sõitu. “Mäletan, et väikse poisina vaatasin Lauri Ausile alati alt üles ning seetõttu on ka suur au täna temanimeline võistlus võita,” lisas Schultz.

Enne Maxima GP eliidisõitu peetud 51-kilomeetrisele rahvasõidule suundus ligi 200 ratturit. Rahvasõidu võitis Andre Aduson CFC Rattaklubist, talle järgnesid Kristjan Savisikk ja Kaupo Raag. Naiste arvestuses olid esikolmikus Ele Siimson, Ebe Siimson ja Kelly Kalm.

Üheteistkümnendat korda kogunesid rattaspordisõbrad Eestist ja naaberriikidest Piritale, et üksteiselt mõõtu võtta ning sõita traagiliselt hukkunud tippratturi Lauri Ausi mälestuseks.

“Õnneks pakkus ilm võimaluse kogu üritus plaanipäraselt ja edukalt läbi viia. Saime taaskord rattasporti ja aktiivset ajaveetmist inimestele lähemale tuua,” lausus Maxima GP peakorraldaja Kristian Randver. “Enim rõõmustab aga see, et Lauri Ausi mälestussõit on muutunud aina populaarsemaks nii sportlaste kui ka pealtvaatajate hulgas,” lisas Randver.