Kui enamuse hooajast Portugalis resideeruv Meier oli isiklikult auhinda vastu võtmas, siis tänavu Astana särgis kolm UCI võitu teeninud Taaramäe mitte. Ta valmistub Monacos juba uuteks väljakutseteks. Küll andis Taaramäe kohalviibijatele edasi videotervituse, kus ta muu hulgas pani noortele ratturitele südamele, et suurte sihtide täitutmiseks on vaja teha järjepidevalt tõsist tööd.

"Ma arvan, et minu parimaks valimisega kellelegi liiga ei tehtud. Kõik meie profid olid stabiilselt head, aga mul oli võite rohkem. Eks ma pean eelkõige tänama iseennast, töökus viib lõpuks eesmärgini. Olen väga tänulik tunnustuse eest," rääkis Taaramäe, kes valiti parimaks ka aastatel 2010 ja 2011. "Kindlasti jäi seljataha elu üks paremaid hooaegasid. Suurematel World Touri sõitudel võinuks samuti märgi maha saada, aga liiga palju ei tohi ka tahta, suur tükk ajab suu lõhki," lisas 28-aastane proff elutargalt.

Ja sõnum noortele: "Panen kõikidele noortele südamele, et ikka ise, ise ja ise. Tuleb tööd teha ja järjepidevalt. Kui vahepeal kusagilt järgi lasta ja midagi poole pühendumisega teha, siis see maksab mingil hetkel kätte. Vaadake või meie teisi proffe, kõik on saavutatud suure tööga."

Fotogalerii hooaja pidilikult lõpetamiselt: