Valmiv BMX-krossirada on keskuse eestvedaja Mario Kalmre sõnul silmapaistev kogu lähiregioonis, eelkõige aga pakub treeningvõimalusi just kohalikele sportlastele. Kuigi keskus ise pole veel valmiski, on huvi selle vastu suur ning Kalmre sõnul ootab esimene Euroopa tasemel BMX-krossivõistlus ees juba tuleva aasta mais. Nagu kinnitab raja autor Ritzenthaler, sobib rada tingimustelt maailmameistrivõistluste ning isegi olümpiakvalifikatsioonide korraldamiseks. Kalmre sõnul on juba plaanis taodelda võimalust korraldada keskuses 2017/18 hooaja BMX-krossi Euroopa meistrivõistluste finaaletapp.

Intervjuu raja autori Tom Ritzenthaleriga (eestikeelsete subtiitritega):

Vaata pilte valmivast keskusest ja BMX-krossirajast:

3660-ruutmeetrises keskuses saab olema võimalik harrastada paljusid erinevaid, nii traditsioonilisemaid kui ka uuemaid spordialasid. Elamusspordikeskuse sisehallis hakkavad paiknema BMX-krossi treeningrada, skate-park, trampliinid, võimlemisala, poroloonbasseinid ning drop-in atraktsioon, mida saab kasutada freestyle-suuskade, lumelaudade, rulade, BMX-rataste ja mägiratastega. Samuti tuleb keskusesse UCI nõuetele vastav BMX-krossirada ja betoonist skate-park. Keskuses pakutavad teenused on suunatud nii harrastajatele kui ka võistlussportlastele ning tänu siseradadele on keskust võimalik kasutada aastaringselt.

Rajatav elamusspordikeskus on Kalmre kinnitusel Euroopas täiesti ainulaadne spordikompleks. “Mitte kuskil Euroopas ei leidu praegusel hetkel nii mitmekesist sporditegevust võimaldavat rajatist,” märkis ta. Ekstreemsportlastele mõeldud keskus võimaldab projektijuhi kinnitusel Eestis korraldada tervet hulka erinevate alade rahvusvahelisi võistlusi, tuues Eestisse arvukalt uusi välisturiste.