Võitjaks tuli teist aastat järjest Erki Pütsep, kes edestas pingelises finišis Alges Maasikmetsa. Mõlemale märgiti lõpuajaks 2:32.26. Sekundilise kaotusega oli kolmas Peeter Pruus. Esikuuikusse mahtusid veel Ivo Suur, Markku Ainsalu ja Caspar Austa.

„See rada sobib mulle väga hästi, vajab jõudu ja natuke kavalust. Kõva pinnaga tõusud on minu trump. Tundsin, et üks käik on rohkem kui teistel,“ rääkis Pütsep. „Viimane kuu on suhteliselt kesine olnud, ei saanud vormis täiesti kindel olla, aga täna oli tegelikult üllatavalt hea. Alguses oli ikka väga kerge“.

„Koguaeg oli tunne, et mina olen esiviisikus kõige nõrgem lüli. Pikk hooaeg on jälje jätnud ja väsimus oli suur. Iga koht üle viienda tundus hea. Seega võin väga rahul olla,“ rääkis teisena lõpetanud Maasikmets.

„Suutsime vahet hoida, kõik mehed töötasid võrdselt. Kasvatasime vahe vaikselt üle kahe minuti. Tuul oli tagant ja sellepärast läks sõit kiirelt,“ kiitis kolmandana lõpetanud Pruus esiviisiku tööd. „Finišisirge peal ründasin valesti. Viimased kurvid ei tulnud kõige paremini välja, tagant läksid mehed mööda,“ lisas Pruus, kes kehva positsioonivaliku tõttu esikohast ilma jäi.

Naistest võidutses lätlanna Dana Rozlapa, kes sai üldarvestuses 104. koha. Võiduaeg 2:49.21. Eesti meistritiitli kindlustas Greete Steinburg, kes üldtabelis oli 196. Rozlapale kaotas Steinburg 6.12.

SÕIDU KULG:

Kohe esimeses kontrollpunktis 12. kilomeetril Matul oli teistel vahega eest ära viis ratturit. Rünnaku initsiaatoriks Erki Pütsep ning tema kannul Ivo Suur, Peeter Pruus, Markku Ainsalu ja Alges Maasikmets.

Viisiku edu tagant tulijate ees pidevalt suurenes ning kui läbitud oli 51 kilomeetrit juhtisid jooksikud järgmise kuuiku ees pisut enam kui 2 minutiga. Teises grupis Caspar Austa, Allan Oras, Henno Puu, Raido Kodanipork, Läti esindaja Dimitri Sorokin ning Helmet Tamkõrv.

Liidrid on Palul ehk sõidetud 66 kilomeetrit. Ees ikka viis meest, vahe järgnevatega 2.09.

Viimane kontrollpunkt Hellenurmel läbitud. Ikka liiderviisik koos ja gruppi vedanud Ainsalu aeg 2:13.20. Järgmine kuuiks kaotab 3 minutiga. Suurem grupp alates 12. kohast kaotab 5.10. Grupis sõidab ka parim juunior Karl-Arnold Vendelin.