157,1 kilomeetri pikkusel etapil selgus kõik alles finišis. Suure osa etapist sõitis kogu grupp koos.

Esimesed tõsised rünnakud võeti ette 90. kilomeetril, kui peagrupist eemaldus 12-liikmeline grupp. Eestlasi oli jooksikute hulgas kaks, Eesti koondise sõitja Steven Kalf ja Cycling Tartu rattur Joosep Sankmann.

Vahe kasvas vahepeal pea kahe minuti pikkuseks, aga 15 kilomeetrit enne lõppu püüti kõik jooksikud kinni. Seega läks võitja otsustamine lõpu peale. Finišis näitas kiireimait minekut Läti koondise sõitja Emils Liepinš. Talle järgnesid Jakub Kaczmarek (Team Hurom) ja enne sõitu liidrisärki hoidnud Leedu koondise rattur Ramunas Navardauskas.

„Lõpus olin ees ja plaan oli hoida end Navardauskase tuules,” sõnas Liepinš pärast sõitu. „300 meetrit enne lõppu spurtisin ja see tõi mulle võidu.”

„Kogu sõidu ajal oli enesetunne suurepärane,” lisas 25-aastane lätlane. „Balti Keti velotuur on minu jaoks ettevalmistus eelolevaks Suurbritannia velotuuriks. Homme lähen sõitma kindla eesmärgiga hoida liidrisärki.”

Esikümnesse mahtusid kaks eestlast, neljandana lõpetas Norman Vahtra (Cycling Tartu) ja seitsmendana Martin Laas (Eesti koondis).

Üldarvestuses tõusis liidriks Liepinš. Talle järgnevad Navardauskas (+0.05) ja Eesti koondise rattur Gert Jõeäär (+0.13). Parim noorrattur on jätkuvalt Vahtra. Agressiivseima ratturi särki hoiab Liepinš ja aktiivseima sõitja särki Navardauskas.

Homme sõidetakse velotuuri kolmas ehk viimane etapp, mis algab kell 10.00. 160-kilomeetrine etapp stardib Penevežysest ja lõpeb Vilniuses.