Palamusel kell 10.00 antud stardis saatis rattureid 179,2-kilomeetrisele võidusõidule külm vihm ja tuul ning esimesed otsustavad sündmused ei lasnud ennast kaua oodata.

Raske profiiliga sõidu kolmanda ringi alguseks oli ette formuleerunud 16-liikmeline juhtgrupp, kus olid sees kõik favoriidid peale Tanel Kangerti (Astana). Vähem kui nädala pärast Tour de France`il startiv Kangert ei pidanud tänastes rasketes tingimustes lõpuni sõitmist heaks.

Juhtgrupp, mis tegi mitmeid ringe üksmeelselt tööd lagunes kolm ringi enne lõppu, kui kuus ratturit neist maha jäid. Peagi läksid omateed ka Jakin ja Gert Jõeäär (Cofidis) ning sõitsid üheskoos kuni võidusõidu lõppfaasini.

Finišispurti alustas esimesena Jakin ning suutis Jõeääre oma selja taga hoida kuni päästva lõpujooneni. Sellega teenis Prantsusmaal profileiba teeniv rattur oma karjääri esimese eliitklassi meistritiitli.

Põnevust jagus veel edasigi, kui finišisse oli oodata U23 meesrattureid, kes pidid ka omad medalikomplektid välja jagama. Võitja väljus finišiheitlusest Oskar Nisu (CFC), kes edestas napilt Mihkel Räime (Saaremaa Viiking) ning Timmo Jeretit (Pärnu Kalev).

Üldine paremusjärjestus:

1. Alo Jakin (BigMat-Auber 93) 4:14.57
2. Gert Jõeäär (Cofidis)
3. Risto Raid (Rein Taaramäe Rattaklubi) +2.09
4. Karlo Aia (Pärnu Kalev) +2.11
5. Oskar Nisu (CFC) +2.47
6. Mihkel Räim (Saaremaa Viiking)
7. Timmo Jeret (Pärnu Kalev) +2.55
8. Rein Taaramäe (Cofidis) +4.01