Üheteistkümne aastase vahe järel toimub EM taas Eestis ja korraldusliku poole pealt on tiitlivõistluste läbiviijaks Eesti Jalgratturite Liit koostöös klubiga Tartu Maraton. Peakorraldaja Indrek Kelgu sõnul andsid töökoosolekud Hoferiga selge pildi ette, mis seisus ollakse ja milliseks kujunevad rollijaotused EM-i läbiviimisel.

"Ta inspekteeris ja vaatas üle võistlusrajad, võistluskeskuse, hotellid ja kõik, mis puudutab antidopingu inimeste tööd. Lisaks käisime Tartu linnapea Urmas Klaasi vastuvõtul, kus rääkisime linna poolsest panusest ning võistlustrassi asfaltkatte korrashoiust. Need on väga tähtsad punktid, millele tuleb EM-i korraldamisel tähelepanu pöörata," rääkis Kelk töisest ja igati korda läinud päevast.

"Samm-sammult käisime üle ka kõik võistluskorralduslikud aspektid. Rääkisime detailselt selgeks, millised on Euroopa alaliidu ja millised korraldaja kohustused. Kuna Hofer on ka ise pikaajalise võistluste läbiviimise kogemusega (ProTouri tasemel), saime üksteise mõtetest ja soovidest väga hästi aru ning mul on pärast tema visiiti edasise osas hea, kindel tunne," lisas Kelk.

Hofer omalt poolt andis eestlaste valmisolekule kõrge hinnangu ja ta ei näinud ühtegi suuremat valupunkti. Šveitslase visiidist valmib raport, mis läheb Euroopa Jalgratturite Liidu juhatusele kinnitamiseks.

Euroopa meistrivõistlused toimuvad Tartus 6.-9. augustini, võisteldakse juunioride ja U23 vanuseklassis. Eliitratturid hakkavad Euroopa meistritiitlile heitlema tuleval aastal ja suure tõenäosusega on siis EM-i korraldajaks Prantsusmaa kuurortlinn Nice.