Äraminek peagrupist toimus umbes 10. kilomeetril ja jooksikute maksimaalne edu ulatus 8.45 peale.

Distantsi teises pooles tegid peagrupi eesotsas kõvasti tööd La Pomme Marseille ja FDJ.fr meeskonnad ning vahe hakkas sulama. Lõpuringidel tekkis eesolijatega juba silmside, finišis kaotas peagrupp esimestele kõigest 22 sekundiga.

Peagrupis ületasid lõpujoone ka kõik kolm eestlast, kes tuuril stardis. Alo Jakin (BigMat-Auber 93) sai etapil 32. koha, Rein Taaramäe oli 56. ja Gert Jõeäär 71. (mõlemad Cofidis).

Taaramäe kirjutas päeva kohta Paf.com blogis:

Täna oli 155 km tasasel maal. Etapp sõideti vihmasajus ja vahepeal hakkas nii külm, et tõmbasin selga lausa kaks vihmajakki. Etapi lõpuks jäi ette väike atrõõvike, kus kahjuks Eesti- ja Cofidise poisse polnud, kuid pole hullu. Tunne oli hea, kuid viimasel 40 km peal andsid jalad märku, ai-ai meil on valus. Kogemuste põhjal võin öelda, et vastupidavuslikku jõudu veel napib, kuid usun, et tunne paraneb päev-päevalt, sest keha on värske ja progressib kiiresti. Sain elusalt peagrupiga üle joone ja peale ühe lõhutud tagumise rehvi muud ohtlikku täna ei juhtunud.

Homme on samuti sile päev ja sprindipidu, nii et miskit erilist ilmselt oodata pole. Katsun terveks jääda ja pundiga lõpetada. Emotsioon, mida esimene päev pakkus, on vägev! Võistluspaus kestis ju tervelt 5 kuud.