Pro Continental meeskondadest on esindatud Cofidis Le Credit en Ligne (FRA), Rusvelo (RUS), Team Europcar (FRA) ning Champion System Pro Cycling Team (HKG).

Kokku on stardijoonele tulemas vähemalt 16 meeskonda, kelle ridades on tipprattureid üle maailma.

Nimekaimate võistkondade hulka kuulub kahtlemata juba mitmendat korda Estonian Cycling Weekendil startiv Cofidis, kelle hulka kuulub ka maailma mastaabis täna tuntuim Eesti rattur Rein Taaramäe. Cofidise meeskonnas stardib taas ka eelmise aasta SEB Tartu GP võitja Jean Eudes Demaret.

„Võib ennustada, et tänavusi võistlusi dikteerivad 4 Pro Continental meeskonda, kuid on tõenäoline, et neile pakuvad konkurentsi ka kaks tugevamat kontinentaal taseme meeskonda Endura Racing ja Christina Watches – Onfone,“ sõnab võistluste direktor Indrek Kelk ning lisab: „Endura Racing meeskonnas hoiame kindlasti pöialt, et Rene Mandri saavutaks vähemalt sama hea tulemuse nagu seda eelmise aasta SEB Tartu GP teine koht seda oli.“ Endura Racing meeskonna liider tänasel päeval on küll Jonathan Tiernan-Locke, kes on hetkel ka Europe Tour’i liider, kuid kuna tema on rohkem mägedes hästi liikuv mees, siis Eesti maastik jääb ehk liiga siledaks, et oma tugevust sprinterite vastu maksma panna.”

Tuntud nimedest on esindatud ka Christina Watches meeskonnas sõitev ja eelmisel aastal esmakordselt Eestit külastanud Michael Rasmussen, kes 2005 ja 2006 aastal kandis Tour de France’i mägede kuninga tiitlit. Samas meeskonnas jätkab ka eelmise aasta Tallinn-Tartu GP võitja ja Hispaania velotuuril La Vuelta etappe võitnud Angelo Furlan. Uue liikmena on sellest aastast nimetatud meeskonnas Stefan Schumacher, kes on samuti sõitnud ka Tour de France’il liidrisärgis.

Eesti au kaitseb ka Eesti Rahvuskoondis, kelle nimelist ülesandmist täna veel ei ole, kindel on aga see, et sinna kuuluvad ülejäänud Eesti tippratturid, kes ei kuulu profiklubide meeskondadesse: „Läbi aegade tugevaimas stardis on kohal sisuliselt kõik Eesti parimad ratturid peale Tanel Kangerti, kes loodetavasti lõpetab samal ajal edukalt oma esimest Giro di Italia velotuuri,“ sõnas Indrek Kelk.

Hea uudis kõikidele rahvasportlastele on see, et ECW programmi kuuluvas SEB 31. Tartu Rattaralli stardis on kõik eelpool nimetatud meeskonnad esindatud.